Media, Animation & Design

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Je bent creatief en kan de wens van een opdrachtgever vertalen in media met bewegend beeld en geluid. Je bent vaardig in het werken met diverse software om je doel te bereiken. Denk hierbij aan de graphics in beeld bij televisieprogramma’s, het ontwerp van logo’s voor websites en videoplatformen, leaders, filmpjes en videopresentaties. Je leert animaties maken en werken met verschillende software programma’s (bijvoorbeeld Adobe en Cinema 4D). Kortom elke uitdaging is voor jou te realiseren. Kijk voor meer informatie op www.ikkiesmedia.nl.

Kies je voor Animation & Design, dan start je in het eerste jaar in een breed Media basisjaar. In dit jaar leer je de basisprincipes van camera, licht, geluid, montage, beeldtechniek, vormgeving, animatie en diverse media-softwarepakketten.Je ontdekt welke banen er allemaal zijn achter de schermen binnen de media-industrie. We organiseren in samenwerking met de grote bedrijven als NEP, United en andere mediabedrijven in Hilversum workshops, meeloopdagen en lessen. Hierdoor kom je er achter wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je hart ligt.Aan het einde van het eerste jaar maak je de keuze richting Animation & Design. Het tweede jaar start je met een stage zodat je in de praktijk ervaring op gaat doen. Daarna kom je terug naar school en gaan we de diepte in op het gebied van Animation & Design. In het derde jaar vervolgen we dit en het laatste half jaar ga je weer op stage. In deze stage doe je de laatste praktijkervaring op zodat je daarna aan het werk kunt gaan of door gaat leren. Je opleiding sluit je af met een praktijkexamen wat in samenwerking met het werkveld wordt opgezet.

Toekomstperspectief

  • Multimediabedrijven
  • Audiovisuele bedrijven
  • Omroepen
  • Reclamebureaus

Toelatingseisen

Je wordt uitgenodigd voor een gesprek, waarbij jouw motivatie een belangrijke rol speelt.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's