Media, Broadcast Operations

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Je bent creatief en houdt ervan om te filmen, te monteren en mooie producten te maken. In je vrije tijd zit je uren achter de computer om nieuwe montage software onder de knie te krijgen en als er iets gebeurt sta jij vooraan met je smartphone of camera.

Naast de inhoud wil je ook weten hoe het productieproces technisch in z’n werk gaat. Wat is de invloed van licht en geluid bij beeld, hoe kun je deze elementen zo goed mogelijk op elkaar afstemmen? Hoe werkt een YouTube-kanaal, hoe krijg je bezoekers en hoe zorg je dat jouw filmpje via social media de wereld in komt?

Voor meer informatie zie ook www.ikkiesmedia.nl.

Kies je voor Broadcast Operations, dan start je in het eerste jaar in een breed Media basisjaar. In dit jaar leer je de basisprincipes van camera, licht, geluid, montage, beeldtechniek, vormgeving, animatie en diverse media-softwarepakketten.

Je ontdekt welke banen er allemaal zijn achter de schermen binnen de media industrie. We organiseren in samenwerking met de grote bedrijven als NEP, United en andere mediabedrijven in Hilversum workshops, meeloopdagen en lessen. Hierdoor kom je er achter wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je hart ligt.

Aan het einde van het eerste jaar maak je de keuze richting Broadcast Operations. Het tweede jaar start met een stage zodat je in de praktijk ervaring opdoet. Daarna kom je terug naar school en gaan we o.a. met de keuzedelen de diepte in op het gebied van Broadcast Operations. In het derde jaar vervolgen we dit en het laatste half jaar ga je weer op stage. In deze stage doe je de laatste praktijkervaring op zodat je daarna aan het werk kunt gaan of door gaat leren. Je opleiding sluit je af met een praktijkexamen wat in samenwerking met het werkveld opgezet wordt.

Toelatingseisen

Je wordt uitgenodigd voor een gesprek, waarbij jouw motivatie een belangrijke rol speelt.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's