Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Menswear & Tailoring (Sprintopleiding)

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Heb jij interesse in het ontwikkelen en maken van herenmaatkleding? Wil je in twee jaar mbo-niveau 4 diploma behalen met als specialisatie Menswear & Tailoring? Heb je interesse in ‘slow fashion’ en duurzaamheid? Wil je aan de slag aan de slag in de menswear sector? Dan is dit een opleiding voor jou!

Menswear & Tailoring is een hoogwaardige vakopleiding waarbij het ambacht het belangrijkste is. Professionals uit de menswear sector zijn nauw betrokken bij de opleiding. Je leert alles over klassieke technieken die passen in de moderne modetrends.

De opleiding is projectmatig opgezet. In een project voer je opdrachten uit, soms alleen, soms samen met anderen. Je leert vaardigheden, kennis en de beroepshouding die voor een goede beroepsuitoefening nodig zijn. Je werkt tijdens dagdelen (van drie klokuren) onder begeleiding. Ook gastcolleges en buitenlandse excursies maken deel uit van de opleiding. De opleiding wordt afgesloten met één of meerdere Proeve(n) van Bekwaamheid, een soort praktisch examen.

Je houdt tijdens deze opleiding je eigen portfolio bij. Dat is een verzameling bewijzen die laat zien hoe je je tijdens de opleiding ontwikkeld hebt. Belangrijke eigenschappen die je nodig hebt voor de opleiding zijn: ruimtelijk inzicht, trendgevoeligheid en nauwkeurig zijn. De lesuren worden grotendeels ingevuld met vaktechnische -, en economische vakken die gericht zijn op ondernemersvaardigheden in de modebranche.

Menswear & Tailoring is een sprintopleiding. Dit betekent dat je een intensiever programma volgt en een meer dan gemiddelde interesse en passie voor menswear moet hebben. Omdat we tijdens de opleiding op hoog tempo door de stof heen gaan is het belangrijk dat je goed kan plannen en zelfstandig kan werken. Verder is het van belang dat je een internationale en commerciële instelling hebt.

Wat leer je?

  • Het ambachtelijk vervaardigen van herenkleding
  • Het ontwikkelen van high-end menswear
  • Kostuumgeschiedenis
  • Het voeren van een verkoopgesprek
  • Het tekenen van patronen voor herenkleding
  • In overleg met de klant de juiste materialen / stoffen vaststellen
  • De gemaakte producten afpassen en uitleveren
  • Je eigen bedrijf beginnen

Toekomstperspectief

Na deze opleiding kun je werken bij een menswear bedrijf waar hoogwaardige kleding wordt ontwikkeld en gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan herenspeciaalzaken, een hoog-segment menswear label of theaterateliers. Maar je kan natuurlijk ook een eigen tailoring bedrijf beginnen.

Crebonummer

23077

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's