Samenvatting
Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Houd jij ervan om met je handen te werken en heb je goed ruimtelijk inzicht? Als metselaar metsel je muren voor bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen of kantoorpanden. Soms werk je mee aan het opknappen van een mooi gebouw uit 1800. Jij bent specialist in het metselen van rechte wanden, maar kunt ook boogjes en andere mooie vormen maken. In schoon of vuil metselwerk, jij weet wat dat betekent!

Je kunt niet alleen flink aanpakken, maar ook heel precies werken. Vaak werk je buiten op een bouwplaats. Soms bij mooi weer, maar soms ook bij regen of wind. Zit je even vast, dan kun je altijd terecht bij je collega's of je voorman. Samen zorgen jullie ervoor dat alles staat als een huis.

Werken en leren staat voorop. Je krijgt leuke beroepsopdrachten waarbij de theorie direct behandeld wordt. Je docent op school en leermeester binnen het bedrijf zullen je tijdens de gehele opleiding begeleiden. Een groot gedeelte van de opleiding volg je binnen een leerbedrijf. Op school volg je het theoretische gedeelte. Een deel van de schooldag ben je zelfstandig of in een groepje met de vakleer bezig, de docent ondersteunt je daarbij.

Daarnaast krijg je klassikaal les in de vakken: vaktekenen, wiskunde, natuurkunde, mechanica, loopbaan & burgerschap. In overleg met je docent kun je op elke schooldag op een vast toetsmoment een onderdeel van je opleiding afsluiten met een tentamen. Afhankelijk van je wensen en de locatie waar je de opleiding volgt kun je het theoretische deel van je opleiding op een aantal manieren volgen:

  • 4 dagen werken, 1 dag naar school
  • 4,5 dag werken en een middag en avond aansluitend naar school
  • 5 dagen werken en 2 avonden naar school

Toekomstperspectief

  • Bouwbedrijf
  • Metselbedrijf

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Werk hebben bij een erkend leerbedrijf

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's