Middenkaderfunctionaris Infra

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
   
MBO

Over deze opleiding

Wil jij betrokken zijn bij grote projecten die bepalend zijn voor de infrastructuur van Nederland? Wat dacht je van de geplande aanleg van de tweede Coentunnel of een Hoge Snelheidslijn dwars door de drukke Randstad?

Jij houdt je bezig met ontwerpen, berekenen, uitvoeren en onderhouden van dit soort projecten. Het werk in de infratechniek is verdeeld in werk in en aan de grond en werk met water. Bij het ‘werken in den droge’ hoort het klaarmaken van terreinen voor de aanleg van wegen en het maken van bruggen, viaducten, sluizen en duikers. Bij ‘werken in den natte’ moet je denken aan de aanleg van kust- en oeverwerken, dijken, havenwerken, aquaducten, het graven van tunnels en aanleggen van metrolijnen.

Als specialist in de infratechniek kun je veel kanten op. Bijvoorbeeld als landmeetkundige, uitzetter, calculator, tekenaar, opzichter of bouwkundige die plannen uitwerkt. Je opdrachtgevers zijn aannemersbedrijven, adviesbureaus, Rijkswaterstaat, provincies, nutsbedrijven of gemeentelijke diensten. Jij bent dus niet alleen een technisch specialist, maar kunt ook goed overleggen met andere partijen.

De opleiding duurt ongeveer vier jaar. Voordat je begint, ga je eerst een periode oriënteren op de verschillende vakgebieden, Bouwkunde of Infratechniek bijvoorbeeld. Mocht blijken dat in dat je de gekozen richting je niet bevalt, dan kun je eenvoudig overstappen van Infra naar Bouw.

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's