Motorfietstechnicus

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Weet jij alles van banden, kettingen en remschijven? Houd je van sleutelen aan motorfietsen? En ben je niet bang voor ingewikkelde techniek? Dan pas jij goed op de opleiding tot motorfietstechnicus. Als motorfietstechnicus zorg je ervoor dat motorfietsen blijven rijden zoals het hoort. Je vervangt banden, controleert de accu en vult vloeistoffen bij. Je bent ook degene die een nieuwe bagagedrager op de motorfiets kunt zetten. Sleutelen doe je niet zo veel meer als motorfietstechnicus. Je werkt namelijk veel met elektronische apparaten. Voor jou is dit geen probleem, want jij weet veel van de nieuwste techniek. Je vindt het belangrijk dat je het werk goed en precies doet. Als je er even niet uit komt, vraag je een collega om hulp. Samenwerken vind je belangrijk.

Natuurlijk vind je het ook leuk om contact te hebben met klanten. Je kunt goed uitleggen wat je aan de motorfiets hebt gemaakt en denkt met de klanten mee. Veel mensen sleutelen thuis aan hun motorfiets, maar met deze opleiding ben jij de echte expert!

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakleer, autotechniek, ICT, Nederlands, loopbaan & burgerschap en beroepshouding.

Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Werk hebben bij een erkend leerbedrijf
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam