Openbaar Bestuur (2-jarig traject)

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
   
MBO

Over deze opleiding

Het standaard BOL-traject van deze opleiding duurt 3 jaar. Dit versnelde traject maakt het mogelijk om deze opleiding in 2 jaar te voltooien. Deze opleiding leidt je op tot juridisch medewerker openbaar bestuur en geeft je toegang tot het hbo voor de opleiding recht, de economische opleiding en vele andere.

In dit beroep werk je voor de (lagere) overheid als gemeenten, deelgemeenten, waterschappen en provincies. Je bent hun rechterhand: je levert administratieve ondersteuning, verzorgt de correspondentie met cliënten en geeft ook zelf informatie. Je werkt ook mee aan beslissingen waarbij je aanvragen moet afwijzen. Dat kan moeilijk zijn.

Een deel van je werk bestaat uit het uitwerken van beleidsstukken. Het is belangrijk om belangstelling te hebben voor beleidswerk en toepassen van regelgeving. Het is belangrijk dat je nauwkeurig werkt en de termijn kunt bewaken. Een goed gevoel voor de Nederlandse taal is essentieel.

Toekomstperspectief

  • Gemeenten
  • Deelgemeenten
  • Waterschappen
  • Provincies
  • Overheden als het Openbaar Ministerie

Toelatingseisen

Een van onderstaande eisen / vooropleidingen is voldoende om je aan te melden:

  • Hbo - Bestuurskunde / Overheidsmanagement
  • Overgangsbewijs naar 5 havo/vwo met minimaal een voldoende voor economie, management / organisatie, wiskunde en Nederlands
  • Vmbo-diploma T-leerweg: met minimaal een 7 voor economie, Nederlands en wiskunde
  • Voor deze opleiding gelden zeer speciale en/of extra toelatingseisen
Verklaring Omtrent het Gedrag: een werkgever kan bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen; dit kan hij doen als je werkt met vertrouwelijke gegevens of kwetsbare personen, ook als je stage loopt kan een bedrijf om een VOG vragen.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's