Podium- en Evenemententechnicus

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Als Podium- en Evenemententechnicus werk je op festivals, poppodia, evenemententheaters en beurzen. Een uitdagende en prikkelende omgeving waar jij je bezighoudt met lichttechniek, geluidstechniek, elektrotechniek, bekabeling, rigging, logistiek, wet- en regelgeving en milieu-, arbo- en veiligheidseisen. Je hebt zelden een werkdag van negen tot vijf.

Deze opleiding duurt twee jaar. Je start met een jaar op school waar je oa les volgt over licht, geluid, natuurkunde, elektrotechniek, vca, rigging, Nederlands, Engels en rekenen. Dit zal afwisselend theorie en praktijk zijn, zowel op school als in Studio 6 op het Mediapark.

In het tweede jaar loop je eerst een half jaar stage. Deze stage zoek je in principe zelf maar op school hoor je natuurlijk wel hoe je dit aan moet pakken. We denken ook met je mee om een geschikt bedrijf voor jou te vinden. Na dit half jaar stage kom je weer terug naar school en krijg je weer les in alle vakken zodat je aan het eind van jaar 2 examen kunt doen.

Toelatingseisen

Je wordt uitgenodigd voor een gesprek, waarbij jouw motivatie een belangrijke rol speelt.

Indien je een vmbo-basis diploma hebt en je beschikt over een enorme dosis motivatie en ambitie, dan kun je na het intakeproces toegelaten worden toet niveau 3.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's