Podium- & Evenemententechniek, Specialisatie Geluid

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Als Geluidstechnicus werk je op festivals, poppodia, evenementen, theaters en beurzen. Een uitdagende en prikkelende omgeving, waarin jij je voornamelijk bezighoudt met geluidstechniek maar ook met bekabeling, rigging, electrotechniek, logistiek, wet- en regelgeving en milieu-, arbo- en veiligheidseisen. Als Geluidstechnicus kom je op de leukste plekken en je hebt zelden een werkdag van negen tot vijf. Kijk voor meer informatie www.ikkiesmedia.nl

Je start met een jaar les waarin je alles leert over de basistechnieken van het vak. Ook krijg je natuurlijk Nederlands, Engels, rekenen, natuurkunde, electrotechniek en VCA. In het tweede jaar loop je allereerst een half jaar stage. Na de stage kom je terug naar school voor het tweede deel van jaar 2 en het eerste half jaar van jaar 3. Je bent dan weer een jaar op school waarin we de diepte in gaan op het gebied van geluid en je ook voldoende kennis en vaardigheden opdoet op het algemene gebied van Podium en Evenemententechniek.

Het laatste half jaar van je opleiding loop je weer stage en doe je aan het eind praktijkexamen om je opleiding af te ronden.

Toekomstperspectief

  • Facilitaire bedrijven
  • Festivals
  • Theaters

Toelatingseisen

Je wordt uitgenodigd voor een gesprek, waarbij jouw motivatie een belangrijke rol speelt.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's