Samenvatting
Diemen
   
MBO

Over deze opleiding

Schilder zijn is een mooi vak. Je zorgt ervoor dat oude en nieuwe gebouwen weer mooi strak in de verf zitten. Als schilder maak je het af. Je hebt echt eer van je werk. Iedereen is blij als de schilder geweest is! Schilderwerk is niet alleen mooi. Het is ook belangrijk om materialen tegen weer en wind te beschermen door goed te onderhouden. Je voert schilderwerk uit op allerlei ondergronden zoals hout, steen en metaal. Soms moet je de ondergrond eerst repareren, bijvoorbeeld bij houtrot. Als schilder moet je dus veel weten van de ondergronden en materialen waarmee je werkt. Je hebt bovendien gevoel voor kleur.

Het werk van een schilder is heel afwisselend. Je werkt op verschillende plaatsen, binnen en buiten. Soms werk je samen met collega's, soms alleen. Goed omgaan met je opdrachtgever is dan heel belangrijk. Als je opdrachtgever tevreden is over je schilderwerk, mag jij het ook zijn!

Je volgt competentiegericht onderwijs, dit wil zeggen dat de praktijk aansluit op de theorie. De opleiding is opgesplitst in 1 dag theorie en 4 dagen werken in de praktijk. Je dag op school is als volgt ingedeeld:

  • Klassikaal bespreken technische begrippen
  • Zelfstandig en onder begeleiding werken aan theorie
  • Thema's bespreken als BVCA, Nederlands, rekenen, vaktheorie, loopbaan & burgerschap en het uitvoeren van practicumopdrachten

De 4 praktijkdagen worden bij een werkgever uitgevoerd. Deze werkgever dient een erkend leerbedrijf te zijn. Je bent bij deze werkgever in dienst en staat daar op de loonlijst.

Vind leerbedrijf en start in juni
Heb je nog geen erkend leerbedrijf waar je aan de slag kunt? En wil je eerder starten met het bouwen van jouw toekomst als schilder? Het ROCvA en SchilderVacature.nl werken samen om jou te helpen! SchilderVacature.nl zoekt een leerbedrijf dat bij jou past, je start al in juni en je krijgt je opleiding vergoed! Voor meer informatie kijk hier.

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Werk hebben bij een erkend leerbedrijf

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's