Specialist Mode / Maatkleding

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Als mode je interesse heeft en je bent creatief, als je de fijne kneepjes van het vak wilt leren, als je netjes kunt werken én goed met mensen kunt omgaan, dan is deze opleiding iets voor jou. Als specialist mode/maatkleding werk je in een bedrijf dat kleding maakt. Dat kan maatkleding of confectiekleding zijn.

Maatkleding is kleding die speciaal voor één klant wordt ontworpen en gemaakt. Je ontwerpt na een gesprek met de klant perfect passende kleding. Je neemt de maat, tekent het juiste patroon en maakt de kleding. Je bent verantwoordelijk voor het eindproduct. Als specialist begeleid je daarnaast basis- en allround-medewerkers. Je maakt de werkplanning. Je bent betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe kledingproducten. Je kunt leiding geven aan een team binnen een atelier en overlegt met andere afdelingen.

Tijdens de opleiding werk je aan je vaardigheden, vergaar je kennis over alle facetten van het vak en ontwikkel je een goede beroepshouding. Je houdt een portfolio bij. Elk leerjaar bestaat uit 4 periodes. In elke periode werk je aan één project, waarop je tijdens de klassikale lessen wordt voorbereid. Per leerjaar ga je 1 periode op stage.
Je wordt begeleid door vakdocenten en een studieloopbaanbegeleider. De opleiding wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid en een examen Nederlands, Engels en rekenen.

Toekomstperspectief

  • Bij een modeontwerper / kleermaker
  • Bij een confectiebedrijf
  • Bij theaterateliers

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's