Sport- en Bewegingscoördinator

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

De werkplekken voor sport- en bewegingscoördinatoren zijn heel gevarieerd. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken bij een buitensportorganisatie, in een zwembad of sporthal, in een sportschool, in de gehandicaptenzorg, bij een sportorganisatiebureau of op een camping.

Je kunt kiezen uit diverse afstudeerrichtingen:

  • Bewegingsagoog: Je helpt mensen hun bewegingsvaardigheid te ontwikkelen zodat ze (weer) beter kunnen functioneren.
  • Operationeel sport- en bewegingsmanager: Je werkt als organisator en leidinggevende in de sportwereld.
  • BOS-medewerker: Je stimuleert sport en beweging bij basisschoolkinderen, bijvoorbeeld in het onderwijs en de buitenschoolse opvang, of als beleidsmedewerker bij de gemeente of de overheid (combinatiefunctionaris)
  • Trainer / Coach (alleen in Hilversum): Je geeft les en leiding aan individuen of kleine groepjes, aan gezonde mensen of mensen met een chronische ziekte.

Op school volg je zowel theorie- als praktijklessen. Na het eerste jaar kies je een specialisatie: aerobics, fitness, vechtsport, buitensport, voetbal, zwemmen, skiën, snowboarden, tennis of specifieke doelgroepen. Daarnaast doe je werkervaring op door stage te lopen bij diverse sportinstellingen. In de sport werk je vaak als andere mensen vrij zijn. Dat betekent dat je (werk)tijden kunnen variëren, ook tijdens de stage. Soms loop je overdag stage, soms 's avonds en soms in het weekend of tijdens de vakantie.

Tijdens de opleiding heb je een loopbaanbegeleider / coach die samen met jou je voortgang bewaakt.

Toelatingseisen

  • Een sportpraktijktest, medische sportkeuring en intakegesprek zijn onderdeel van de toelatingsprocedure
  • Zwemdiploma B

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's