Sport- en Gezondheidscoördinator

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amstelveen
   
MBO

Over deze opleiding

Deze opleiding leidt je op tot Sport- en Gezondheidscoördinator. Het eerste jaar bestaat uit een algemeen jaar, daarna kun je kiezen uit twee afstudeerrichtingen: Bewegingsagogie of Sport, Bewegen en Gezondheid. Het eerste jaar is een algemeen jaar waar je onder andere leert lesgeven. Je leert een goede les voorbereiden en uitvoeren waarbij het belangrijk is om veel verschillende activiteiten aan te kunnen bieden. Daarom sport je veel om je eigen vaardigheden in verschillende sporten te ontwikkelen. Verder leer je over hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het reageert bij inspanning en wat een gezond lichaam inhoudt zodat je klanten hier iets over kunt vertellen.

In het tweede jaar maak je een keuze waar je je in wilt specialiseren.

Sport- en bewegingsagogie: hierbij zie je sport en spel als een middel om het fysieke maar ook het sociaal-emotionele welzijn van deelnemers te verbeteren. Je leert te werken met veel verschillende doelgroepen als ouderen, gehandicapten, mensen die revalideren of een blessure hebben. Je leert om sportieve activiteiten te organiseren voor specifieke doelgroepen. Je methodes pas je aan op de doelgroep. De activiteiten die je organiseert kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op het verbeteren van sportieve vaardigheden, maar kunnen ook recreatief of therapeutisch zijn. Als bewegingsagoog kan je aan de slag bij een fysiotherapiepraktijk, een revalidatiecentrum, een instelling met mensen met een lichamelijke/ geestelijke beperking of in een psychiatrisch ziekenhuis. De opleiding heeft interessante samenwerkingsverbanden met stagebedrijven. Voorbeelden hiervan zijn Heliomare en Stichting St. Jacob in Haarlem. Met deze opleiding kan je doorstuderen op het hbo. Opleidingen die goed aansluiten zijn onder andere hbo Fysiotherapie, hbo Sport, Gezondheid en Management en hbo Voeding en Diëtiek.

Sport, Bewegen en Gezondheid: hierbij kun je mensen begeleiden om gezond te leven. Belangrijke onderdelen in deze afstudeerrichting zijn voeding, gezondheid, beweging en ontspanning.

Toekomstperspectief

Met deze afstudeerrichting werk je aan een toekomst als:
  • Trainer in een fitnessschool
  • Welnessmedewerker
  • Personal trainer in een sportschool
  • Beweegadviseur
  • Voedingsvoorlichter of
  • Gewichtsconsulent

Toelatingseisen

  • Een sportpraktijktest, medische sportkeuring en intakegesprek zijn onderdeel van de toelatingsprocedure
  • Ook een intaketoets kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's