Steward / Stewardess 1-jarig traject

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hoofddorp
1 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Steward/Stewardess 1-jarig trajectDroom jij van verre reizen? Ben je dienstverlenend, flexibel én sta je stevig in je schoenen? Dan is de mbo-opleiding Steward / Stewardess van het ROC van Amsterdam je op het lijf geschreven!

Hoe ziet de opleiding Steward / Stewardess eruit?

Deze studie van het ROCvA is een éénjarig opleidingstraject met een stageperiode die 5 tot 6 maanden duurt. De stage loop je bij een van de bekende luchtvaartmaatschappijen, zoals Arke, Swissport of KLM. De studie staat ook bekend om de vele 'out of house experiences'. De thema's die op school worden behandeld, kun je namelijk direct in een beroepscontext ervaren. Op deze manier kun jij je optimaal ontwikkelen tot een professioneel luchtvaartdienstverlener.

Toekomstperspectief

Je hebt je diploma. En nu?

Na het behalen van je diploma kun je gaan werken bij een luchtvaartmaatschappij. Misschien krijg je wel een baan bij de KLM of bij Transavia. Maar ook een buitenlandse vliegmaatschappij kan zomaar jouw nieuwe werkgever worden. Ben je nog niet uitgeleerd? Gebruik je mbo-diploma dan om door te stromen naar de hbo-studie Vrijetijdsmanagement of Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO).

Toelatingseisen

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor deze populaire studie zijn streng. Zo moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-diploma op niveau 3 of een havo-diploma met Nederlands, Engels en Frans of Duits. Daarnaast gelden er een aantal fysieke eisen. Lengte, gezichtsvermogen en je lichamelijke conditie spelen een rol. Aan de hand van een intakegesprek bepaalt de toelatingscommissie uiteindelijk of je aan de lessen mag beginnen.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's