Steward / Stewardess 2-jarig traject

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hoofddorp
   
MBO

Over deze opleiding

Werken in de luchtvaart betekent werken in een internationale sector, die non-stop 24 uur per dag, 365 dagen per jaar doorgaat. De strenge veiligheidseisen die aan de luchtvaart worden gesteld zijn op een luchthaven heel belangrijk, maar ook de economische belangen van luchtvaartmaatschappijen en andere betrokkenen bedrijven. Als toekomstige luchtvaartdienstverlener hou je van omgaan met mensen, heb je een dienstverlenende instelling, ben je flexibel en sta je stevig in je schoenen. Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden. Je let erop dat de procedures worden gevolgd en grijpt in wanneer dat niet het geval is.

Deze opleiding duurt 2 jaar en wordt met een officieel erkend mbo-4 niveau diploma afgesloten.

Het is een full-time opleidingstraject met twee stageperiodes. De eerste stageperiode heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een stage in het buitenland in de dienstverlenende sector (bijv. Cyprus, Berijn, Gran Canaria of Brussel). De kwalificerende stage doe je natuurlijk in de luchtvaartsector (wij bieden stageplaatsen bij o.a. KLM, TUI, Swissport, Axxicom, Aviapartner, Menzies of Transavia).

Verder krijg je diverse vakken zoals luchtvaartkunde, Engels, communicatie, cabine- en check-in training. Daarnaast natuurlijk ook een aantal algemene vakken zoals een tweede moderne vreemde taal, Nederlands en rekenen.

Toekomstperspectief

Na het behalen van jouw mbo-4 diploma kun je terecht bij alle luchtvaartmaatschappijen en bij elke luchthaven.

Toelatingseisen

Voor een functie in de Luchtvaart bestaan speciale fysieke eisen:

  • Lengte: min. 160 cm / max. 185 cm voor vrouwen en min. 170 cm / max. 190 cm voor mannen (voor cabin attendants)
  • Goede lichamelijke conditie
  • Gezichtsvermogen: maximaal +5/-5 (voor cabin attendants)

Stages vinden plaats op Schiphol en maken deel uit van het traject; om in aanmerking te komen voor een schipholpas, moet een student van onbesproken gedrag zijn.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen van studenten

Gemiddelde score 4

Gebaseerd op 1 reviews

CECILIA ADOMAKO

ik ben intersent in dit opleiding. hoe kom ik daar bij

Beoordelingen
Opleidingsscore
(4,0)
Gebaseerd op 1 reviews

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's