Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Tandartsassistent

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Mbo TandartsassistentEen tandarts kan niet werken zonder een goede assistent. Lijkt het jouw leuk om röntgenfoto's te maken, te helpen bij tandheelkundige behandelingen én om de patiënten op een veilige en hygiënische manier te begeleiden? Dan is de mbo-opleiding Tandartsassistent van het ROCvA je echt op het lijf geschreven!

Hoe ziet de opleiding tot tandartsassistent eruit?

Bij deze mbo-studie op niveau 4 volg je de beroepsopleidende leerweg. Dat betekent dat je ongeveer 60% van je studie op school doorbrengt en 40% bij een echte praktijk. In de lesbanken ontwikkel je een goede theoretische basis. Want hoe zit het gebit in elkaar? En welke tandheelkundige behandelingen zijn er allemaal? Tijdens je stageperiode breng je al deze kennis meteen in de praktijk.

Wat leer je?

Als assistent heb je heel wat verschillende taken. Om alles goed uit te kunnen voeren, krijg je bij het ROCvA onder ander les in:

  • Intake, voorlichting en advies
  • Tandheelkundige zorg
  • Praktijkvoering

Zo word jij een assistent waar de tandarts echt op kan vertrouwen.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie?

Met je diploma van het ROCvA kun bijvoorbeeld gaan werken in een tandartsenpraktijk of een gezondheidscentrum. Zelfs op de afdeling kaakchirurgie van een ziekenhuis kun je als assistent(e) aan de slag. Wil je graag verder leren voor je aan het solliciteren gaat? Na je mbo-studie kun je onder andere doorstromen naar de hbo-opleiding Gezondheidszorg of Mondzorgkundige.

Crebonummer

25490

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Wil jij je aanmelden voor deze studie? Dan heb je minimaal een vmbo-diploma Kb-/G-/T- leerweg nodig. Ook met een overgangsbewijs naar havo 4 beschik je over de juiste papieren voor deze studie.

Krijg jij al zin om te beginnen? Vraag dan eerst vrijblijvend meer informatie aan!

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's