The College Hotel-opleiding

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Jij kiest voor de opleiding Manager / Ondernemer Horeca, omdat je wilt leidinggeven in een (middel) groot hotel of restaurant en gastvrijheid je in het bloed zit. Jij bent iemand die liever leert in de praktijk dan op school. Met ingang van augustus starten wij de The College Hotel-opleiding. Geen theoretisch of praktisch onderwijs op school, maar onderwijs in de prachtige leeromgeving van The College Hotel, in Amsterdam. Training on the job noemen we dat! Als je de opleiding hebt afgerond kun je doorgroeien als teamleider of (afdelings)manager. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, dankzij jou loopt alles op rolletjes. Je bewaakt het budget, neemt personeel aan en bepaalt welke kant het bedrijf op gaat. Met het diploma Ondernemer / Manager Hotel & Restaurant kun je ook je eigen zaak beginnen of doorstuderen.

De opleiding duurt in totaal drie jaar. Het onderwijsprogramma vindt plaats op de werkvloer van The College Hotel in een roulerend rooster. De theoretische ondersteuning wordt verzorgd door de docenten van het ROCvA Manager Ondernemer Horeca. Vakanties worden in overleg met de school en The College Hotel individueel afgesproken. Deze zijn dus afwijkend van de schoolvakanties. Per tien weken ontvang je een rooster. Tijdens de opleiding loop je behalve stage in The College Hotel ook in het buitenland stage.Kijk op The College Hotel voor een sfeerimpressie.

In deze managementopleiding ga je on the job aan de slag met ondernemen én leidinggeven. Je krijgt inzicht in vakmatige onderwerpen als: financiering, marketing, prijsstelling en de wijze waarop je een goed gemotiveerd team samenstelt. Daarnaast ga je aan de slag met houding, attitude en gastvrijheid. Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen en ontwikkelt baanbrekende ideeën.

Toekomstperspectief

Als leidinggevende in o.a. (internationale) hotels, restaurants, recreatiebranche, beurzen- en congresmarkten

Toelatingseisen

  • Leeftijd minimaal 16 jaar, voorkeur 18 jaar
  • Kennis over de hotellerie en / of horeca werkervaring
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam