Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Amsterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Mbo TheaterBen jij een echt podiumdier? Doe dan auditie voor de mbo-opleiding Artiest Theater van het ROC van Amsterdam. Wie weet schitter je over een paar jaar in een professionele productie!

Hoe ziet de opleiding Artiest Theater eruit?

Deze theateropleiding van het ROCvA duurt in totaal drie jaar. Al vanaf het eerste jaar ben je betrokken bij echte theaterprojecten zodat je veel ervaring op kunt doen. Tijdens je studie kun je je specialiseren in het vak van acteur (voor theater, film of animatie) of theatermaker. In de jaren dat je studeert, bouw je meteen al een heel netwerk op. Dit is natuurlijk onmisbaar voor een succesvolle toekomst in de theaterwereld.

Wat leer je?

Wat leer je bij deze studie van het ROCvA?

Bij deze opleiding kom je in aanraking met de verschillende aspecten van het vak. Je krijgt bijvoorbeeld acteerlessen en je gaat bezig met het maken en regisseren van toneelproducties. Daarnaast volg je vakken als Didactiek, Dans, Muziek- en Sounddesign en Creatief Ondernemerschap.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een diploma op zak?

Veel studenten van deze theateropleiding dromen ervan om zelf het toneel op te gaan. Met je diploma vind je misschien wel werk als acteur. Maar je hebt meer mogelijkheden. Je kunt namelijk ook als theatermaker of als workshopdocent aan de slag. Ben je nog niet klaar om aan het werk te gaan? Kies dan voor een vervolgopleiding aan het hbo.

Crebonummer

25472

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Studenten die zich willen aanmelden, moeten minimaal in het bezit zijn van een vmbo-diploma of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo. Maar bij de selectieprocedure voor deze theateropleiding draait het eigenlijk vooral om je motivatie en je talent. Tijdens een auditie krijg je de kans om te laten zien wat jouw kwaliteiten zijn. Misschien is dit wel het begin van een mooie carrière!

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's