Vakkracht Industrieel Lakverwerken

ROC van Amsterdam, In Diemen
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Lakspuiten of poedercoaten kun je al. Je hebt ervaring met verschillende soorten lakwerk en voert je werk zelfstandig en professioneel uit. Maar misschien wil je wat meer verantwoordelijkheden? Dan is vakkracht misschien wat voor jou.

Ook als vakkracht ben je veel uitvoerend aan het werk. Maar je doet meer dan dat. Je plant het werk en je bent in staat kostenberekeningen te maken. Je geeft je collega’s instructies over hoe ze het werk volgens de regels en normen moeten uitvoeren. Je hebt daarnaast ook leerlingen die je het vak bijbrengt. Collega's kunnen met al hun vragen bij jou terecht. Jij weet altijd wel een oplossing te verzinnen. Als vakkracht ben jij verantwoordelijk voor het lakwerk dat je als team samen oplevert. Dat geeft een goed gevoel en is iets om trots op te zijn!

Je volgt competentiegericht onderwijs, hierin staat de praktijk zoveel mogelijk centraal. De theorie wordt uitgevoerd aan de hand van vaktheorie waarvoor je ook enkele verslagen moet schrijven. In de praktijk houd je een praktijkboek bij, welke later in je portfolio geplaatst wordt. Het examen wordt op school èn op een externe locatie uitgevoerd.

Toelatingseisen

Werk hebben bij een erkend leerbedrijf.
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam