Vakman Grond-, Weg- & Waterbouw 3

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Diemen
   
MBO

Over deze opleiding

Houd jij van aanpakken en werk je liever in de buitenlucht dan op een kantoor? Dan kun je als allround vakman veel kanten op. Je werkt aan het aanleggen en onderhouden van bijvoorbeeld wegconstructies, bestratingen, waterbouwkundige constructies, oeverconstructies en rioolconstructies.

Jij geeft de aanwijzingen zodat graafmachinisten de grond uit kunnen graven, bermen afwerken of sleuven graven. Je werkt in ploegen samen met andere vaklieden. Je bedient zelf ook machines, zoals compressoren en pompen en kleiner handgereedschap. Je moet wel een beetje avontuurlijk ingesteld zijn: verkeersdrukte, diepe bouwputten, zware constructieonderdelen en nachtelijke werkzaamheden maken dat het werk regelmatig risicovol is. Je zorgt dan ook goed voor je eigen veiligheid en die van het milieu.

Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies en gemeentes. Daarnaast zijn er een aantal grote opdrachtgevers zoals nutsbedrijven en grote bedrijven zoals havenbedrijven en Schiphol, die jouw inzet goed kunnen gebruiken.


Werken en leren staat voorop. Je krijgt leuke beroepsopdrachten waarbij de theorie direct behandeld wordt. Je docent op school en leermeester binnen het bedrijf zullen je tijdens de gehele opleiding begeleiden. Een groot gedeelte van de opleiding volg je binnen een leerbedrijf.

Toelatingseisen

Werk hebben bij een erkend leerbedrijf.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's