Veiligheid & Vakmanschap 2 ICT

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
   
MBO

Over deze opleiding

Je werkt als soldaat, matroos of marinier bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht of Marine. Je voert allerlei militaire basistaken uit, zorgt voor veiligheid en komt in actie bij incidenten. Je opdrachten voer je meestal samen met anderen uit. Soms moet je de leiding nemen en je groep instructies geven. Je leeft de regels, waarden en normen van Defensie na.

Je leert meer over het werk in een computercentrum, het installeren van ICT-apparatuur en het aanleggen van een netwerk. Bij de Landmacht ga je aan de slag bij de Verbindingsdienst, waar je ervoor zorgt dat alle eenheden aangestuurd kunnen worden en met elkaar kunnen communiceren. Bij de Luchtmacht ga je werken bij de CIS/ICT helpdesk, waar je telecommunicatiesystemen, pc’s en telefoonverbindingen onderhoudt. Mocht je na je opleiding toch buiten Defensie aan de slag willen, dan biedt deze vakrichting een mooie basis voor een ICT-functie in het bedrijfsleven.

Er is veel aandacht voor persoonlijke vorming, conditie, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheidsbesef, zelfstandigheid en beroepshouding. Ook leer je kaartlezen, waarnemen, wegversperringen bouwen en eerste hulp. Je gaat 5 dagen minimaal 30 uur per week naar school. Om de drie weken loop je een week stage bij Defensie. Je gaat een aantal keer op bivak en leert Defensie-onderdelen kennen, zodat je een goede keuze kunt maken. Later in je opleiding ga je je specialiseren. Dit wordt de basis van het vakmanschap voor je uiteindelijke functie binnen Defensie. Met je diploma kun je doorstromen naar de interne opleidingen bij Defensie. Kijk voor meer informatie op www.veiligheidenvakmanschap.nl.

Toelatingseisen

  • In het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit
  • Leeftijd: bij afronding van de opleiding moet je minimaal 17,5 jaar zijn of maximaal 23 jaar
  • Positieve uitslag van de sporttest
  • Positieve uitslag Sport Medische Keuring
  • Op laatste diploma voor Engels minimaal een 6
  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's