Veiligheid & Vakmanschap 4 Avionica

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hoofddorp
   
MBO

Over deze opleiding

Je werkt als onderofficier bij de Koninklijke Luchtmacht. Je geeft leiding aan een groep van militairen en/of bent verantwoordelijk voor werkzaamheden in de hangar. Als militair neem je goed waar, voer je militaire basistaken uit, zorgt voor militaire veiligheid en komt in actie met je groep bij incidenten. Je leeft de regels, waarden en normen van Defensie na. Vliegtuigonderhoudtechnici werken vooral bij grotere bedrijven waar onderhoud aan vliegtuigen of vliegtuigonderdelen plaatsvindt. Dit kan op een vliegveld zijn of bij een bedrijf dat is gespecialiseerd in het onderhoud van vliegtuigonderdelen. Werken in de luchtvaart vraagt om nauwkeurigheid. Je werkt altijd volgens nauwkeurig omschreven procedures. Op de onderhoudsafdeling werk je aan of in het vliegtuig óf je werkt in de aangrenzende werkplaats, waar meer specialistische handelingen worden verricht. Het zwaartepunt van de werkzaamheden is afhankelijk van de specialistische (bedrijfs-)opleiding en kan op avionisch en elektrotechnisch vlak liggen. Desgewenst begeleid je minder ervaren onderhoudspersoneel of geef je leiding aan lager opgeleid personeel. Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor je eigen werkzaamheden. Als vliegtuigonderhoudtechnicus ben je specialist in luchtvaarttechniek. Je test, repareert en onderhoudt vliegtuigen. Je werkzaamheden hebben vooral betrekking op de elektronische delen van een vliegtuig.
Extra certificaten ... Naast je WEB-diploma niveau 4 word je onder bepaalde voorwaarden ook in de gelegenheid gesteld de PART-certificaten categorie B2 te behalen. Hiermee verwerf je na voldoende ervaringsjaren in een PART-erkend bedrijf een aftekenbevoegdheid.

Een bezoek aan de voorlichtingsbijeenkomsten is verplicht, zie www.rocva.nl/voorlichting

Toelatingseisen

  • Goedkeuring aanvraag legitimatie Schipholpas
  • Een voldoende voor Nederlands en Engels
  • In het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit
  • Leeftijd: bij afronding van de opleiding moet je minimaal 17,5 jaar zijn of maximaal 25 jaar
  • Positieve uitslag van de sporttest bij het Veiligheidscollege
  • Positieve uitslag Sport Medische Keuring
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's