Verkoopspecialist Wonen

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
   
MBO

Over deze opleiding

De verkoopspecialist wonen is de expert op verkoopgebied. Je hebt ruime kennis van het productassortiment, trends en stijlen en weet alles van de gebruiksmogelijkheden, garanties en leveringsvoorwaarden. Je geeft advies aan klanten en collega's, verzorgt de winkelruimte en zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van de producten.

Je beschikt over een professionele houding en een sterke commerciële instelling. Bij alles wat je doet, bekijk je hoe je de verkoop en de service aan de klanten kunt verbeteren!

Wonen
Hou je van interieur en ben je gek op mode? Wil je later in een interieur speciaalzaak werken? Met een diploma Verkoopadviseur Wonen kan je aan de slag in grote en kleine interieurwinkels, die rechtstreeks verkopen aan de consument. Dus ook de trendy interieurwinkel in de Villa Arena en in de kleine winkel in het centrum.

De opleiding duurt 2 jaar. Je volgt lessen op school en je doet de beroepspraktijkvorming (BPV / stage) bij een erkend leerbedrijf. De lessen bestaan uit 3 blokken: (1) de handelsvakken zoals Bedrijfseconomie en Marketing, (2) de generieke vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen en (3) de Living en Integrale opdrachten.

Samenwerking met de Jan des Bouvrie Studio
Wij werken nauw samen met de Jan des Bouvrie Studio. Deze samenwerking bestaat uit het geven van gastlessen en workshops door Jan en Monique des Bouvrie en hun medewerkers. Ook de inzet van relaties vanuit het netwerk van Jan des Bouvrie maakt dat de opleiding actueel kan blijven als het gaat om ontwikkelingen in de woonbranche.

Toelatingseisen

De toelatingsprocedure bestaat uit twee delen en is op twee verschillende data:

  • Het bezoeken van de informatiebijeenkomst en het maken van een rekentoets
  • Het voeren van een motivatiegesprek en het maken van een creatieve opdracht

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's