Versneld traject Maatschappelijke Zorg niveau 3 voor Verzorgenden

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
   
MBO

Over deze opleiding

Met deze opleiding behaal je het MMZ-diploma op niveau 3 in 9 maanden tot 1 jaar. Binnen de ouderenzorg wordt steeds meer de nadruk gelegd op de combinatie van wonen, welzijn en zorg. Dit vraagt medewerkers die kwalitatief goede zorg kunnen verlenen, maar ook cliënten goed kunnen begeleiden bijvoorbeeld bij een zinvolle dagbesteding. Deze zorg moet door dezelfde persoon geleverd kunnen worden. Vooral in kleinschalige woonvoorzieningen, maar ook in de thuiszorg, zijn dit belangrijke vaardigheden die de kwaliteit van de zorg positief beïnvloeden. Met de combinatie verzorgende en medewerker maatschappelijke zorg ben je beter toegerust op de nieuwe ontwikkelingen in de zorg.

Het beroep: Je bent je bewust dat niet iedereen in onze samenleving dezelfde mogelijkheden heeft. Sommige mensen zijn ziek, anderen hebben een achterstand in hun ontwikkeling. Sommige cliënten wonen thuis en hebben behoefte aan hulp en begeleiding. Jij bent degene die ze bijstaat en zorgt voor ondersteuning en/of begeleiding bij wonen, werken en leven. Je zorgt ervoor dat de cliënt zijn mogelijkheden benut en dat hij zo zelfstandig mogelijk functioneert. Voor de een betekent dat een zinvolle dagbesteding, voor de ander een aangename en gezellige omgeving.

Als verzorgende IG ben je al bekwaam om zorg te verlenen. Met de opleiding MMZ3 als kop bovenop de Verzorgende IG opleiding, ben je meer in staat om goede begeleiding te geven bij wonen, werken en leven.

De opleiding is bedoeld voor verzorgenden IG die zich verder willen verdiepen in de begeleiding van zorgvragers. Omdat je al een diploma hebt, kan de opleiding in 9 maanden tot maximaal 1 jaar worden gedaan. Je gaat 1 dag in de week naar school. Daarnaast leer en werk je in de instelling waar je werkzaam bent.

Toelatingseisen

Minimaal 24 uur per week werkzaam zijn als verzorgende bij een erkend leerbedrijf.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's