Samenvatting
Amsterdam, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Lijkt het je wel wat om een onderdeel te maken voor een John Deere tractor of een Boeing 747? Ga dan aan de slag als verspaner. Samen met je collega's maak je in een werkplaats onderdelen van metaal, kunststof of andere harde materialen. Bijvoorbeeld onderdelen voor een auto of een schip, maar ook van echoapparatuur voor een ziekenhuis. Van elk onderdeel dat je moet maken, krijg je een werktekening.

Samen met je leidinggevende bespreek je wat er precies moet gebeuren. Vaak moet je gaten of sleuven in metaal of ander materiaal maken. Hiervoor gebruik je een (computergestuurde) machine. Je legt het materiaal in de machine en stelt deze zo in dat hij op precies de juiste plek boort of freest. Daarna check je of alles goed is gegaan en maak je de machine schoon. Het is dus best wel technisch werk! Zonder de juiste onderdelen valt het vliegtuig uit de lucht of start de tractor niet. Jij bent dan ook heel precies en levert alleen vakwerk!

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakkennis, lastechnologie, materialenkennis, tekenen, tekeningen lezen, ICT, rekenen, taal en beroepshouding.

Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toekomstperspectief

  • Machinefabriek
  • Mechanische werkplaats / draaierij
  • Revisie- en onderhoudswerkplaats, op een scheepswerf of in de auto- of vliegtuigindustrie

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Aanvullende eis voor de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf; voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de school

Voorafgaand aan de intake kan een EVC traject worden afgenomen.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's