Verzorgende IG

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam, Hilversum
1 tot 3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3 BOL/BBL

Over deze opleiding

Verzorgende IGMensen die ouder worden of gehandicapt zijn, kunnen zich vaak niet helemaal zelf redden. Ze hebben iemand nodig die hen verzorgt, begeleidt en die hen helpt met praktische zaken. Is dit iets voor jou? Schrijf je dan in voor de mbo-opleiding Verzorgende IG van het ROC van Amsterdam!

Hoe ziet de Verzorgende IG studie eruit?

Bij deze opleiding tot verzorgende in de individuele gezondheidszorg kun je kiezen uit de BOL- of de BBL-variant. Bij de beroepsopleidende leerweg ben je 60% van je tijd op school en de rest van je uren ben je bezig met stage. Bij de beroepsbegeleidende leerweg werk je een groot deel van de week bij een erkend leerbedrijf. Zo leer je het vak echt in de praktijk.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een diploma op zak?

Na het behalen van je diploma kun je gaan werken in de thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg of de kraamzorg. Maar je kunt ook doorstromen naar een studie op niveau 4. Denk bijvoorbeeld aan mbo-Verpleegkundige of de opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Deze studie wordt gegeven op mbo-niveau 3. Wie zich in wil schrijven, moeten dus minimaal beschikken over een vmbo-diploma Kb-/G-/T- leerweg of een overgangsbewijs naar 4 havo. Kies je voor de BBL-variant? In dat geval is het ook belangrijk dat je alvast werk hebt gevonden bij een erkend leerbedrijf.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's