Web & Winkel Mode

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ben jij trendgevoelig en sociaal? Heb je fantasie, gevoel voor mode en presentatie zowel in een winkel als in een webshop en werk je graag met mensen? Dan is de opleiding Web & Winkel Mode iets voor jou! De rol van de Verkoper is de laatste jaren veranderd. Er wordt steeds meer via internet verkocht en de manier waarop producten gepresenteerd worden is steeds belangrijker. Bedrijven vragen steeds vaker om gespecialiseerde verkopers, bijvoorbeeld met specifieke kennis over Mode en presentatie. In de nieuwe opleiding Web & Winkel Mode komen al deze onderdelen aan bod. Je wordt opgeleid voor een baan als verkoper in een winkel, als visual merchandiser of als medewerker bij een webshop. Het contact met en adviseren van de klant staat altijd voorop, zowel bij het voeren van een verkoopgesprek als bij het afrekenen of bij het presenteren van de producten in een etalage, winkel of webshop. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ontvangst en opslag van goederen en het aantrekkelijk presenteren van de artikelen.

Tijdens de eerste weken van je opleiding volg je algemene vakken, leer je veel over de modewereld en oriënteer je je op de drie vakrichtingen binnen de opleiding: webwinkel, presentatie en mode / jeans. Je krijgt vakken als Nederlands, rekenen, Engels, loopbaan en burgerschap, detailhandel, kassatrainer, textielkennis, bedrijfseconomie en marketing.

Na de basisopleiding kies je een van de volgende richtingen:

  • Webwinkel: je leert alles over de wereld van de digitale verkoop van mode. Hoe presenteer je je producten online en hoe werkt verkoop via internet? Je volgt vakken als productpresentatie, belichting, webshop en ICT (pc-gebruik).
  • Presentatie: hoe mooier producten in een etalage of winkel gepresenteerd worden, des te aantrekkelijker is het product voor de klant. Visual Merchandisers zorgen voor deze productpresentatie. Bij deze richting is creativiteit en gevoel voor styling heel belangrijk! Je krijgt vakken als productpresentatie, belichting en visual merchandising.
  • Mode / jeans: bij deze richting leer je nog meer over de wereld van mode en jeans en hoe je deze producten het beste verkoopt. Je leert hoe je deskundig advies kunt geven en hoe de wereld van mode en jeans eruit ziet. Specifieke vakken die je volgt zijn o.a. detailhandel, verkoop gesprekken en de wereld van jeans.

Je volgt zowel theorie als praktijklessen maar de nadruk ligt op de praktijk, zodat je lekker bezig bent met je toekomstige vak! Je loopt gedurende 20 weken 2 dagen per week stage bij een bedrijf en in een functie die past bij je gekozen richting. Aan het einde van het jaar doe je het algemene examen van de opleiding Web & Winkel Mode met specifieke vragen in de richting die je gevolgd hebt. Na positief afronden van alle examens ontvang je het diploma ‘Verkoper Detailhandel’ en kun je aan werk of doorstuderen aan een opleiding op niveau 3.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam