Zakelijke Dienstverlening (23+ traject)

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amstelveen
   
MBO

Over deze opleiding

In dit beroep werk je voor zakelijke dienstverleners als advocaten, notarissen, makelaars en deurwaarders. Als juridisch medewerker zakelijke dienstverlening ben je hun rechterhand: je levert administratieve ondersteuning, je verzorgt de correspondentie met cliënten en je geeft ook zelf informatie. Je werkt ook mee aan beslissingen die nare gevolgen kunnen hebben voor de klant. Dat kan wel eens moeilijk zijn.

Het is belangrijk om belangstelling voor de klant te hebben en met hem mee te denken. Maar je blijft altijd volgens de regels werken. Het is belangrijk dat je nauwkeurig werkt en de termijn kunt bewaken. Een goed gevoel voor de Nederlandse taal is essentieel.

Als je de BOL-variant gaat volgen, duurt de opleiding maar 2 jaar. Dit betekent dat je snel door kunt stromen naar werk of een (hbo-) vervolgopleiding. Het BBL-traject duurt 3 jaar. Je volgt lessen op school en je doet de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf. De Beroepsopleidende Leerweg (BOL) is ongeveer 60% school en 40% BPV.

Toekomstperspectief

  • Notariskantoor
  • Advocatenkantoor
  • Deurwaarder
  • Incassobureau
  • Makelaar

Toelatingseisen

  • Een voldoende voor Nederlands
  • Verklaring Omtrent het Gedrag: een werkgever kan bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen; dit kan hij doen als je werkt met vertrouwelijke gegevens of kwetsbare personen, ook als je stage loopt kan een bedrijf om een VOG vragen
  • Aanvullende eis bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's