Zelfstandig Werkend Kok

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Als zelfstandig werkend kok ben je in staat in je eentje een keuken te runnen. Je kunt bestellingen plaatsen, weet hoe je producten het beste kunt bewaren en je kunt zelfstandig een menu samenstellen en bereiden.

Of je nu in de keuken van een klein restaurant in je eentje de pollepel zwaait, of in de keuken van een groot hotel in teamverband werkt, jij zorgt ervoor dat elk gerecht perfect de keuken verlaat.

Ben je in het bezit van een vmbo-diploma K of T, òf een vmbo-diploma K met consumptief en wil je gelijk beginnen met de opleiding Zelfstandig Werkend kok, dan duurt de opleiding voor jou 3 jaar. Je volgt dan 1 jaar BOL (dagonderwijs met stage) en 2 jaar BBL (1 dag school en 4 dagen betaald werk) in een erkend horecaleerbedrijf.

Wanneer je in het bezit bent van het mbo-diploma Kok op niveau 2, dan duurt de opleiding 2 jaar in het BBL-traject (1 dag school en 4 dagen betaald werk in een erkend horeca leerbedrijf).

Toekomstperspectief

  • Grote en kleine restaurants
  • Horecagelegenheden

Toelatingseisen

  • Werk hebben bij een erkend leerbedrijf
  • Voor het 3-jarige traject geldt de toelatingseis van een vmbo-diploma K- of T-leerweg consumptief

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's