Allround DTP-er

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

Altijd al je creativiteit met computers willen combineren? Als allround DTP-er (desktop publishing) creëer je zelfstandig diverse grafische en interactieve media-uitingen. Je werkt in opdracht van een klant. Hij zal jou vertellen wat er gemaakt moet worden. Voorbeelden van opdrachten zijn: huisstijl drukwerk, brochures, folders, formulieren, advertenties, posters/billboards, kranten, tijdschriften, boeken, verpakkingen en websites.

Als Allround DTP-er ben je kwaliteits-, resultaat- en oplossingsgericht. Je kunt flexibel omgaan met tussentijdse wijzigingen en je bent in staat om onder tijdsdruk te werken. Je communicatieve vaardigheden zijn meer dan voldoende want je hebt regelmatig overleg met de opdrachtgever.

Je kunt deze opleiding doen via de BOL. Je gaat naar school en je doet praktijkervaring op tijdens je opleiding op school en tijdens je stage, die wij BPV (Beroepspraktijkvorming) noemen. Die BPV doorloop je bij een erkend leerbedrijf.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als je de opleiding op niveau 3 afrondt, creëer je zelfstandig diverse grafische media-uitingen. Je werkt in opdracht van een klant. Hij zal jou vertellen wat er gemaakt moet worden. Je kunt gaan werken bij een reclame-, communicatie-of ontwerpbureau, bij een signof displaymaker, een drukkerij, uitgeverij of bij een grote organisatie met een eigen ontwerp-/ DTP-afdeling.

Verder leren?

Het is mogelijk om door te stromen naar een niveau 4 opleiding Mediatechnologie of Mediavormgever. Soms is het zelfs zo dat daarbij bepaalde vrijstellingen worden verleend door de onderwijsinstelling.

Toelatingseisen

Je bent welkom met het DTP-er niveau 2 diploma of het vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg. Ook volstaat het overgangsbewijs van havo/ vwo-3 naar havo/vwo-4.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's