MBO
Geen recensies

Allround Kapper

ROC van Flevoland, In Lelystad
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3

Over deze opleiding

Ben je junior kapper en wil je je verder ontwikkelen, vind je het leuk om intensief met collega’s en cliënten om te gaan? Vind je het werken in een team uitdagend en wil je een duidelijke voorbeeld zijn voor anderen? Dan is de opleiding tot (allround) kapper, of haarstylist, wel iets voor jou. Zeker als je de beste wilt worden in je vak, modegevoelig bent en op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen in de wereld van mode en schoonheid. Daarnaast moet je bereid zijn om tijdens je studie op school en in de praktijk zowel mannen als vrouwen te behandelen. Ook oefen je tijdens je opleiding met medestudenten en met modellen.

Via de BOL ben je vijf dagen per week bezig met de opleiding. Dit kan zijn op school, in de praktijk of zelfstudie. Er worden regelmatig verplichte buitenschoolse activiteiten georganiseerd. Via de BBL krijg je naast de vakgerichte vaardigheden en technieken theoretische lessen die de praktijk ondersteunen. De praktijkonderdelen leer je niet alleen op school maar zeker tijdens je werk in de salon waar je een arbeidsovereenkomst hebt van minimaal 21 uur per week.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Na afronding van de opleiding ben je in staat om goed naar de wensen van de klant te luisteren en je advies op hun wensen af te stemmen. Daarnaast zorg je ervoor dat de hygiëne van de kapperszaak op orde is en dat de sfeer in het bedrijf en in het team prettig is. Je moet dus goed met je collega’s kunnen samenwerken. Ook kun je een eigen salon starten. Als zelfstandige zonder personeel (ZZP-er) of met personeel is er werk genoeg in de kapperswereld.

Verder leren?

Met dit diploma op zak kun je bijvoorbeeld verder leren voor schoonheidsspecialist op niveau 3. Ook is de aansluiting met de opleidingen op niveau 3 van Handel en Ondernemerschap zeer goed.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met een vmbo-theoretische, gemengde of kaderberoepsgereichte leerweg, bij voorkeur in de sector Zorg en Welzijn. Ook ben je welkom met een afgeronde opleiding tot junior kapper. Voor de BBL geldt bovendien dat je over een leer/arbeidsovereenkomst beschikt met een erkend leerwerkbedrijf van minimaal 23 uur per week. Bovendien is het noodzakelijk dat je beschikt over voldoende modellen, en dat je zicht hebt op een stageplaats.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland