Apothekersassistent

ROC van Flevoland
Samenvatting
Lelystad
2 tot 3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Als apothekersassistent heb je een verantwoordelijke baan waarbij je veel contact hebt met mensen. Je moet goed kunnen luisteren om de vraag van de cliënt deskundig te kunnen beantwoorden. Omdat je ook veel vragen telefonisch moet behandelen is een prettige en duidelijke stem en beheersing van de Nederlandse taal een vereiste.

Daarnaast moet je je goed kunnen concentreren, omdat er bij het samenstellen en verstrekken van medicijnen geen fouten gemaakt mogen worden. Ben jij sociaal, werk je nauwkeurig, wil je graag mensen adviseren en heb je interesse in geneesmiddelen? Dan is deze studie echt iets voor jou.

BOL: tijdens de eerste fase worden je kwaliteiten, motivatie, diploma’s en werkervaring in kaart gebracht en ga je oefenen met alle programmaonderdelen. Tijdens deze fase word je breed opgeleid. Je volgt onderwijsactiviteiten voor de opleiding tot apothekersassistent, maar ook voor doktersassistent. Na deze brede oriëntatieperiode wordt een leerroute met je afgesproken en maak je je definitieve keuze. Je kunt zelfs beide studies tegelijk doen!

BBL dat is de combinatie van leren en werken. Je gaat in principe één dag per week naar school. Afhankelijk van je beheersingsniveau Nederlands, Engels en rekenen kan daar een dag of een dagdeel bijkomen. De rest van de week werk je bij de werkgever, minimaal 21 klokuren per week. Omdat er rekening wordt gehouden met ervaring, kennis en vaardigheden die je misschien al hebt, doen sommige studenten de opleiding in minder dan twee jaar.

Tijdens de eerste fase worden je kwaliteiten, motivatie, diploma’s en werkervaring in kaart gebracht; op grond daarvan wordt een definitieve leerroute met je afgesproken. Tijdens de studiedag volg je de cursussen en trainingen die je nodig hebt om een echte professional in je vak te worden.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je verricht in opdracht van de apotheker zelfstandig taken op het gebied van medicijnbereiding, medicijnuitgifte en advies/voorlichting. De apothekersassistent werkt niet alleen in een apotheek maar bijvoorbeeld ook in het ziekenhuis of bij een farmaceutisch bedrijf. Je werkt met voorgeschreven recepten en handelt deze af.

Vaak moet je de grondstoffen zelf bereiden. Daarom moet je ook alle voorraden bijhouden, zodat er voldoende geneesmiddelen aanwezig zijn. Je hebt veel contact met mensen die met vragen zitten of advies nodig hebben.

Verder leren?

Als je de opleiding via de BOL volgt kies je voordat het tweede studiejaar begint of je afstudeert als doktersassistent of apothekersassistent. Na het halen van je diploma kun je ervoor kiezen om in een extra jaar ook het diploma van de andere mbo-opleiding te halen. Zo kun je twee mbo-diploma’s halen in vier jaar tijd. Je kunt ook doorstromen naar een opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld hbo-Farmakunde.

Toelatingseisen

Je bent welkom met het vmbodiploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg bij voorkeur in de sector Zorg & Welzijn. Ook volstaat het overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4. Om de opleidingsvariant BBL te kunnen volgen, heb je ook een relevante arbeidsovereenkomst nodig waar je jouw praktijkvaardigheden leert.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's