Applicatieontwikkelaar

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Applicatieonwikkerlaar 4 - roc van flevoland

Weet jij alles van computers? En lijkt het jouw een uitdaging om vernieuwende apps te ontwikkelen voor telefoons, tablets en computers? Dan is de mbo-opleiding Applicatieontwikkelaar 4 echt iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding Applicatieontwikkelaar 4 eruit?

Deze mbo-studie van het ROCvF is kleinschalig en praktijkgericht. Je oefent in het ontwerpen van nieuwe software zodat je al tijdens je studie je eerste applicaties maakt. Daarbij word je persoonlijk begeleid door de deskundige docenten van het ROC van Flevoland. Tijdens de opleiding Applicatieontwikkelaar 4 loop je ook stage zodat je meteen al meedraait in het bedrijfsleven.

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

Bij de opleiding Applicatieontwikkelaar 4 leer je hoe je een applicatie ontwerpt, realiseert en test. Maar als een app eenmaal gelanceerd is, ben je er nog niet. Daarom leer je bij het ROC van Flevoland hoe je een applicatie moet onderhouden en hoe je eventuele problemen oplost. Want het is natuurlijk wel de bedoeling dat jouw software foutloos werkt.

Diploma

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het mb-diploma.

Toekomstperspectief

Je hebt je diploma van het ROCvF. En nu?

Een applicatieontwikkelaar bedenkt en ontwikkelt apps. Misschien maak je na je mbo-studie aan het ROCvF wel de mooiste games voor op de mobiele telefoon, of wellicht bedenk je interessante apps voor in het onderwijs. Zelfs in het bedrijfsleven kunnen ze niet meer zonder goede applicaties. Een baan op de ICT-afdeling van een grote onderneming behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Met je mbo-diploma van het ROC van Flevoland kun je ook doorstromen naar het hbo. De opleiding Technische Informatica of Bedrijfskundige Informatica zijn bijvoorbeeld passende vervolgstudies.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Voor de driejarige opleiding Applicatieontwikkelaar 4 heb je minimaal een vmbo-diploma Kb-/G-/T- leerweg nodig. Met een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo ben net zo goed je welkom op het ROCvF. Heb je eerder de opleiding Medewerker Beheer ICT 3 gevolgd? In dat geval kun je deze studie in twee jaar tijd afronden.

Kosten

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's