Autotechnicus

ROC van Flevoland
Samenvatting
Lelystad
1 tot 2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2 BOL/BBL

Over deze opleiding

Besteed je elk vrij uur aan je auto? En weet je precies wat er allemaal onder de motorkap zit? Dan is de mbo-opleiding Autotechnicus 2 van het ROC van Flevoland echt iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding Autotechnicus 2 eruit?

Het ROCvF leidt je in één tot twee jaar tijd op tot autotechnicus. Studenten kunnen kiezen voor de beroepsopleidende of beroepsbegeleidende leerweg. Bij de BOL-variant breng je een groot deel van je tijd door op school. Hier volg je veel praktijklessen zodat je meteen ervaring opdoet. De BBL-opleiding is juist gericht op een combinatie van leren en werken. Bij een erkend leerbedrijf ontwikkel jij je al snel tot een echt professional.

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

Bij de opleiding Autotechnicus 2 leer je de auto van binnen en buiten kennen. Zelfs de verfijnde elektronica van moderne auto's kent voor jou binnenkort geen geheimen meer. Om je klanten goed van dienst te kunnen zijn, krijg je bij het ROC van Flevoland onder andere les in:

  • Inspecties en onderhoudsbeurten
  • Storingen en reparaties
  • Accessoires monteren
Na deze lessen weet je elk probleem vakkundig op te lossen.

Toekomstperspectief

Je hebt je diploma van het ROCvF. En nu?

Na het behalen van je mbo-diploma kun je gaan werken bij een garage. Samen met de eerste autotechnicus ben je op je werkplek verantwoordelijk voor onderhoudsbeurten, reparaties en het vervangen van onderdelen. Met je diploma van het ROC van Flevoland kun je ook doorstromen naar niveau 3. De mbo-opleidingen Eerste Autotechnicus en Serviceadviseur sluiten bijvoorbeeld perfect aan op jouw diploma.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Voor de mbo-opleiding Autotechnicus 2 van het ROCvF gelden een aantal toelatingseisen. Zo moet je minimaal een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg hebben. Wiskunde of economie in je vakkenpakket is verplicht. Kies je voor de BBL-variant van het ROCvF? Dan moet je voor minstens 21 uur per week een arbeidsovereenkomst hebben met een erkend leerbedrijf.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's