Beveiliger

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
1 tot 2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2

Over deze opleiding


Officiële naam: Particuliere beveiliging (Beveiliger)

Als je wilt werken aan een veilige omgeving, dan is deze opleiding je op het lijf geschreven. Je leert zelfstandig èn in teamverband werken in de beveiligingsbranche. Als je graag met mensen omgaat en een echte dienstverlener wilt zijn, dan is dit de studie voor jou! Je wordt beveiliger en gaat werken bij een bedrijfsbeveiligingsorganisatie of je komt in dienst van een particuliere beveiligingsorganisatie.

Via de dagopleiding (BOL) ga je de hele week naar school en doe je veel praktijkervaring op tijdens stage. Daardoor is deze dagopleiding heel praktijkgericht.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als beveiliger houd je toezicht door controlerondes te lopen en eventuele onregelmatigheden op te merken. Je houdt voornamelijk toezicht, maar soms is het nodig om stevig op te treden zoals bij een brand, kleine criminaliteit en ongevallen. Je probeert dan de schade te beperken en roept indien nodig de hulp van anderen in. Het werk draait om dienstverlening en controle, klantvriendelijkheid en overwicht.

Verder leren?

Met dit diploma op zak kan je doorstuderen op niveau 3, bijvoorbeeld voor Handhaver toezicht en veiligheid.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf je op tijd in.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg. Vooraf vindt een niveautoetsing en selectiegesprek plaats waarmee bepaald wordt of je voldoet aan de plaatsingscriteria. De opleiding is met name bedoeld voor studenten tussen de 16,5 en 20 jaar. Let op: i.v.m. het stagelopen is plaatsing alleen mogelijk als je 16,5 jaar bent (voor 1 oktober van het desbetreffende schooljaar). Aan het begin van het schooljaar - als je geplaatst bent - moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren. Deze verklaring moet je aanvragen bij de gemeente waar je woont. Via ROC van Flevoland krijg je een aanvraagformulier. Als je niet in het bezit bent van een VOG kun je geen stage lopen en dus je opleiding niet afronden.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's