Doktersassistent

ROC van Flevoland
Samenvatting
Lelystad
2 tot 3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Doktersassistent (4) (deeltijd) - ROC van Flevoland

Een doktersassistent is het eerste aanspreekpunt voor patiënten. En dat brengt natuurlijk een hoop verantwoordelijkheid met zich mee. Wil jij graag die schakel zijn tussen de arts en de patiënt? Schrijf je dan in voor de mbo-opleiding Doktersassistent (4) van het ROC van Flevoland!

Hoe ziet de opleiding Doktersassistent (4) eruit?

Deze opleiding van het ROCvF duurt twee tot drie jaar. In de eerste fase van je mbo-studie combineer je lessen van twee opleidingen tegelijk: Doktersassistent (4) en Apothekersassistent (4). In het tweede jaar maak je een definitieve keuze. Bij deze studie van het ROC van Flevoland volg je de beroepsopleidende leerweg. Op school volg je diverse theorie- en praktijklessen. Werkervaring doe je op tijdens je stageperiode.

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

Bij de mbo-opleiding Doktersassistent (4) is er veel aandacht voor de communicatie met patiënten. Je leert hoe je advies en voorlichting geeft, maar ook verschillende gesprekstechnieken komen aan de orde. Daarnaast oefen je bij het ROCvF op kleine medische ingrepen. Denk bijvoorbeeld aan injecties geven en hechtingen verwijderen. Zelfs de administratie komt aan bod. Als doktersassistent moet je immers heel wat in huis hebben.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het mbo-diploma.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een diploma van het ROCvF?

Als afgestudeerd doktersassistent kun je gaan werken in een ziekenhuis of een huisartsenpraktijk. Ook bij een gezondheidscentrum, de arbodienst of een verzekeringsmaatschappij zitten ze te springen om mensen zoals jij. Na afloop van je studie aan het ROC van Flevoland kun je zelfs doorstromen naar het hbo. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor de hbo-opleiding Fysiotherapie.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Voor deze mbo-studie aan het ROCvF gelden wel een aantal toelatingseisen. Zo moet je minimaal in het bezit zijn van een vmbo-diploma, bij voorkeur in de sector Zorg & Welzijn. Studenten met een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo mogen zich ook inschrijven voor de opleiding Doktersassistent (4).

Kosten

Wil je meer weten over de kosten van deze opleiding?

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's