Eerste Autotechnicus

ROC van Flevoland
Samenvatting
Lelystad
2 tot 3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

Als je het leuk vindt om motorvoertuigen te repareren, monteren en te herstellen, dan is de studie Eerste Autotechnicus een geschikte opleiding voor jou! Je bent voor een groot deel fysiek bezig, stelt bij storingen diagnose en geeft leiding aan de autotechnicus.

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL en BBL. Via de BOL: Als je leren leuk vindt en houdt van de regelmaat van school, dan is de BOL wat voor jou. Je doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stages loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is deze dagopleiding heel praktijkgericht.

Via de BBL: Je kiest voor een combinatie van leren en werken. Je werkt vier dagen per week. Daar heb je een praktijkovereenkomst voor nodig. Je valt dan onder een cao en je krijgt salaris. Op een schooldag, of één middag en avond, per week krijg je de benodigde theorie.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als zelfstandig technicus kun je gaan werken in de werkplaats van een autoof motorfietsbedrijf. Je vormt met de autotechnicus de spil van de werkplaats. Je maakt voor collega’s een verdeling van de dagelijkse taken als onderhoudsbeurten en het monteren van accessoires. Maar zelf spoor je ook lastige storingen op en monteer je complexe accessoires. Als je deze opleiding hebt afgerond, kun je gaan werken bij een garagebedrijf dat hoofdzakelijk reparatie en onderhoud verzorgt aan motorvoertuigen.

Verder leren?

Je kunt met dit diploma verder leren op niveau 4, bijvoorbeeld voor Technisch specialist verbrandingsmotoren. Het is bij ROC van Flevoland mogelijk door te stromen naar de niveau 4 opleidingen Bedrijfsmanager mobiliteitsbranche of Verkoopmanager mobiliteitsbranche.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het diploma Autotechnicus op niveau 2. Ook ben je welkom met het vmbo-diploma kaderberoepsgerichte of theoretische leerweg. Voor de BBL is het noodzakelijk dat je voor minimaal 21 uur per week een praktijkovereenkomst hebt in een erkend leerwerkbedrijf.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's