Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties

ROC van Flevoland, In Almere
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Officiële naam: Installeren (Eerste monteur elektrotechnische installaties)

Grote kantoorgebouwen en bedrijven beschikken over ingewikkelde elektronische installaties. Bijvoorbeeld verlichtings-, beveiligings- of klimaatbeheersingssystemen of een geautomatiseerd opslagsysteem. De eerste monteur installeert elektrotechnische installaties en en maakt ze gebruiksklaar door middel van testen, afregelen en zonodig programmeren.

 

Deze opleiding bieden wij via de BBL. Je kiest voor een studie en voor werken. Je werkt vier dagen van je studietijd. Daar heb je een arbeidsovereenkomst voor nodig. Je valt dan onder een cao en je krijgt salaris. Eén middag/avond per week krijg je op school theorie.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je werkt zelfstandig en begeleidt collega’s. Je werkt bij een elektrotechnisch installatiebedrijf of een bedrijf dat werkt aan elektrotechnische installaties, beveiligingsinstallaties in woningen, infrastructuur, datanetwerken, telecominstallaties, de (openbare) verlichting of de verkeerssignalering. Je krijgt te maken met elektrotechnische licht-, signaal- en krachtinstallaties. Het is belangrijk dat je werkt volgens de officiële richtlijnen zodat elektronische installaties veilig en goed worden berekend en aangelegd.

Verder leren?

Met dit diploma op zak kun je verder leren op niveau 4. Bijvoorbeeld voor leidinggevend monteur elektrotechnische installaties.

Toelatingseisen

Voor de BBL ben je van harte welkom met een mbo-diploma op niveau 2 in dezelfde richting en een praktijkovereenkomst bij een erkend leerwerkbedrijf.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland