Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

Officiële naam: Installeren (Eerste monteur elektrotechnische installaties)

Grote kantoorgebouwen en bedrijven beschikken over ingewikkelde elektronische installaties. Bijvoorbeeld verlichtings-, beveiligings- of klimaatbeheersingssystemen of een geautomatiseerd opslagsysteem. De eerste monteur installeert elektrotechnische installaties en en maakt ze gebruiksklaar door middel van testen, afregelen en zonodig programmeren.

 

Deze opleiding bieden wij via de BBL. Je kiest voor een studie en voor werken. Je werkt vier dagen van je studietijd. Daar heb je een arbeidsovereenkomst voor nodig. Je valt dan onder een cao en je krijgt salaris. Eén middag/avond per week krijg je op school theorie.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je werkt zelfstandig en begeleidt collega’s. Je werkt bij een elektrotechnisch installatiebedrijf of een bedrijf dat werkt aan elektrotechnische installaties, beveiligingsinstallaties in woningen, infrastructuur, datanetwerken, telecominstallaties, de (openbare) verlichting of de verkeerssignalering. Je krijgt te maken met elektrotechnische licht-, signaal- en krachtinstallaties. Het is belangrijk dat je werkt volgens de officiële richtlijnen zodat elektronische installaties veilig en goed worden berekend en aangelegd.

Verder leren?

Met dit diploma op zak kun je verder leren op niveau 4. Bijvoorbeeld voor leidinggevend monteur elektrotechnische installaties.

Toelatingseisen

Voor de BBL ben je van harte welkom met een mbo-diploma op niveau 2 in dezelfde richting en een praktijkovereenkomst bij een erkend leerwerkbedrijf.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's