Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

Officiële naam: Installeren (Eerste monteur werktuigkundige installaties)

Als eerste monteur houd je je bezig met de installatie van huishoudelijke (gas, verwarming) en sanitaire installaties zoals toilet, douche, boilers, etc, en ook in ziekenhuizen, kantoorgebouwen en scholen. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit het aanleggen van nieuwe installaties, aanpassen en/of onderhouden van bestaande installaties. Je werkt samen met je collega's.

 

Je werkt bij een erkend installatie leerbedrijf, waar de praktische vaardigheden worden geleerd en je gaat één middag/avond in de week naar school voor de theoretische ondersteuning.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je krijgt een opdracht van je leidinggevende. Je verzamelt en checkt tekeningen, instructies en voorschriften en brengt de nodige spullen bij elkaar. Daarbij overleg je met de chef. Je werkt zelfstandig, maar wel onder toezicht van een leidinggevende. Meestal begint je werk met het demonteren van de al bestaande technische installatie. Daarna bekijk je hoe en waar je precies de installatie gaat aanleggen. Je bewerkt, monteert en verbindt leidingen. Tijdens je werkzaamheden ben je het centrale aanspreekpunt voor onder anderen klanten, werknemers en werkvoorbereiders. Daarbij begeleid je ook een aantal medewerkers. Het is de bedoeling dat je jouw kennis op hen overbrengt. Je bent dan ook niet alleen verantwoordelijk voor je eigen werk, maar ook voor dat van de werknemers die je begeleidt.

Verder leren?

Na deze opleiding kan je verder leren op niveau 4, bijvoorbeeld voor leidinggevend monteur elektrotechnische installaties (ROC van Amsterdam).

Toelatingseisen

Je moet werken bij een erkend leerbedrijf voor installatietechniek en een afgeronde niveau 2 opleiding Installatietechniek hebben.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's