Eerste Verkoper

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
1 tot 2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

Een verkoopspecialist 1e verkoper/ detailhandel heeft een professionele en commerciële instelling. Jij bent één van die mensen die kennis van het assortiment belangrijk vindt, de klant op een prettige manier adviseert en klachten op de juiste wijze afhandelt. Je hebt een voorbeeldfunctie naar andere collega’s en je zorgt ervoor dat de taken door het team tijdig en goed worden uitgevoerd. Lijkt dit je wat? Ga dan voor deze opleiding.

Deze opleiding bieden wij aan via de BBL. Je gaat één dag per week naar school en de rest van de week werk je bij je werkgever. Voor deze opleiding geldt dat je een passende baan hebt voor minimaal 20 uur en maximaal 32 uur bij een erkend leerbedrijf.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

We leiden je op tot verkoopspecialist in de detailhandel of tot verkoopspecialist 1e verkoper. Naast het specialiseren op een branche is het namelijk ook mogelijk dat de verkoopspecialist zich meer richt op een leidinggevende functie als 1e verkoper. Hij heeft geen expertfunctie maar geeft leiding aan een klein team. Als verkoopspecialist 1e verkoper of verkoopspecialist detailhandel combineer je specialistische assortimentskennis met leidinggevende capaciteiten. Er is veel behoefte aan mensen die dat kunnen. Je houdt je voornamelijk bezig met de verkoop en het optimaliseren van het verkoopproces. Je geeft advies aan klanten en collega’s, verzorgt de verkoopruimte en zorgt voor een commercieel aantrekkelijke presentatie van de artikelen. Ook bestel je artikelen en bepaal je waar ze in de winkel komen te staan. Verder heb je de leiding over verkoopmedewerkers op jouw afdeling. Je beschikt over kennis van de gebruiksmogelijkheden en -voorschriften van artikelen die in het assortiment zijn opgenomen. Je volgt nauwgezet de trends en ontwikkelingen op je vakgebied en binnen de branche waar je werkzaam bent. Je past deze kennis toe in alle facetten van je werkzaamheden, in het bijzonder bij persoonsgebonden verkoop.

Verder leren?

Met dit diploma kun je verder studeren op niveau 4, bijvoorbeeld voor Ondernemer detailhandel of Filiaalmanager.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, waarbij het vak wiskunde of economie verplicht is. Ook ben je welkom met het diploma Verkoper detailhandel niveau 2.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's