MBO
Geen recensies

Entree-opleiding

ROC van Flevoland, In Almere (+1 locations)
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 1 BOL
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 1 BOL

Over deze opleiding

Heb je geen diploma van het voortgezet onderwijs, maar wil je toch graag een mbo-studie volgen? Start je carrière dan met de Entree-opleiding van het ROC van Flevoland!

Hoe ziet de Entree-opleiding eruit?

Studenten van de Entree-opleiding volgen een éénjarig traject, dat uit vier onderwijsperiodes bestaat. Op het ROCvF begin je met een algemene oriëntatieperiode. Daarna maak je de definitieve keuze voor een vakrichting. De studiecoach van het ROC van Flevoland kan je hierbij helpen. Deze studiecoach begeleidt je ook bij je persoonlijke ontwikkeling. Zo werk je samen bijvoorbeeld aan het verbeteren van je studie- en beroepshouding.

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

Bij het ROCvF krijg je les in uiteenlopende vakken. Zo bestaat je opleiding onder andere uit lessen:

  • Nederlands
  • Rekenen
  • Sport
  • Loopbaan en Burgerschap
  • Vaktheorie
Naast je lesdagen op het ROC van Flevoland loop je ook stages bij een erkend leerbedrijf.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden met dit mbo-diploma?

De Entree-opleiding van het ROCvF wordt gegeven op mbo-niveau 1. Doorloop je het traject met succes, dan kun je eventueel doorstromen naar een studie op niveau 2. Wie weet begin je over een jaar wel aan een opleiding in de richting Zorg & Welzijn, Techniek of Administratie.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Deze mbo-opleiding is speciaal bedoeld voor studenten die geen diploma van het voortgezet onderwijs hebben. Om je aan te kunnen melden, moet je wel minimaal 16 jaar zijn. Na je aanmelding bij het ROCvF volgt er een intakegesprek om te kijken of je geschikt bent voor de Entree-opleiding.

Krijg jij al zin om de studieboeken in te duiken? Vul dan het aanvraagformulier in en je krijgt vrijblijvend meer informatie toegestuurd!

ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland