Fietstechnicus

ROC van Flevoland
Samenvatting
Lelystad
1 tot 2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2

Over deze opleiding

Als Fietstechnicus of Scootertechnicus is je werk behoorlijk veelzijdig. Je moet technische vakkennis hebben, maar ook klantgericht zijn en producten kunnen verkopen. Bovendien moet je klanten kunnen adviseren over de keuze voor een bepaald type product en over reparaties of onderhoud dat uitgevoerd dient te worden.

Tijdens de opleiding maak je een keuze voor de uitstroomrichting die het best bij je past; fietstechnicus of scootertechnicus.

Via de BOL ben je vijf dagen per week bezig met de opleiding. Dit kan zijn op school of in de praktijk. Via de BBL ga je één dag per week naar school en de overige dagen ben je aan het werk in een erkend leerbedrijf.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je gaat werken in een tweewielerbedrijf. Je werkzaamheden zullen divers zijn zoals het uitvoeren van reparaties, onderhoudsbeurten en het rijklaarmaken van van nieuwe fietsen en scooters, tot het adviseren van klanten bij bijvoorbeeld de verkoop van fietsen of onderdelen.

Verder leren?

Met dit diploma op zak kun je verder leren op niveau 3, bijvoorbeeld voor Eerste (bedrijfs) autotechnicus of Eerste verbrandingsmotortechnicus.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbodiploma basisberoepsgerichte leerweg. Het diploma assistent mobiliteitsbranche volstaat ook. Voor deze leer-/werkvariant is het noodzakelijk dat je voor minimaal 21 uur per week een praktijkovereenkomst hebt in een erkend leerwerkbedrijf.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's