Filiaalmanager (Specialisatie Mode)

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Ben je zakelijk en sociaal? Ben je ondernemend en ordelijk? Lijkt het jou leuk om leiding te geven aan een team? Dan kun je met deze opleiding werk van je talent maken. De functie die je na deze opleiding uit gaat voeren kent veel verantwoordelijkheden. Als filiaalmanager beheer je een vestiging van een centraal geleid bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor de omzet en het vergroten ervan. Je coördineert alle werkzaamheden en geeft leiding aan je personeel. Een belangrijke taak is het scheppen van een goed werkklimaat.

Als je leren leuk vindt en houdt van de regelmaat van school, dan is de BOL wat voor jou. Je doet veel praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de dagopleiding heel praktijkgericht. Als je de opleidingsvariant BBL volgt, dan ga je één dag per week school en de rest van de week werk je bij je werkgever. Bij MBO College Almere maakt de opleiding Filiaalmanager deel uit van de Brede Handelsopleiding. In het eerste jaar volg je generieke en beroepsgerichte basisvakken en maak je kennis met de groot- en detailhandel.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je hebt in je dagelijks werk te maken met alle kanten van bedrijfsvoering. Van personele zaken tot administratie. Bovendien ben je nauw betrokken bij de presentatie van het bedrijf, voorraadbeheer en verkoop. Je neemt beslissingen die in het belang van het bedrijf en je medewerkers zijn.

Verder leren?

Je zou hierna door kunnen leren op het hbo, bijvoorbeeld hbo-Commerciële Economie, hbo- Retail Management, hbo-Bedrijfseconomie, hbo-Media en Entertainment Management (MEM) of hbo-Management, Economie en Recht (MER).

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbodiploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, waarbij je minimaal een zes op je eindlijst hebt voor Economie en Wiskunde. Ook volstaat het overgangsbewijs van havo/ vwo-3 naar havo/vwo-4. Als je in het bezit bent van het diploma Verkoopspecialist (BOL, niveau 3) kun je deze opleiding gebruiken als doorstroomopleiding. Voor de opleidingsvariant BBL ben je welkom met het diploma Verkoopspecialist (BOL/BBL, niveau 3) en een passende baan voor minimaal 20 uur en maximaal 32 uur bij een erkend leerbedrijf.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's