Financieel Administratief Medewerker

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere, Lelystad
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

Je kunt gaan werken op de financiële afdelingen (voor de hand ligt de boekhouding) van een bedrijf in welke sector dan ook. Dit is dan ook bij uitstek de weg om een baan te vinden in het accountancyvak. Een financieel administratief medewerker heeft een baan met veel verantwoordelijkheid. Je werkt met cijfers (geld) en dat is voor iedere organisatie erg belangrijk. Hoeveel ‘ambitieuze’ plannen een bedrijf ook heeft: de cijfers liegen niet en zijn bepalend voor de koers van het bedrijf. Als administrateur heb je afwisselend werk. Je draagt verantwoording voor belangrijke boekhoudkundige werkzaamheden. Je moet bij jezelf te rade gaan of je nauwkeurig kunt werken, of je gevoel voor cijfers hebt en of je kunt samenwerken. Heb jij een beroepshouding (of denk je die te kunnen ontwikkelen) die past bij dit vak? Dan is dit iets voor jou.

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens twee stages. Die stages loop je bij een erkend leerbedrijf.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als financieel administratief medewerker ben je een belangrijke schakel binnen de financiële administratie. Je ordent en registreert gegevens en verwerkt die in geautomatiseerde bestanden. Denk aan inkoop- en verkoopfacturen, urenverantwoordingen, voorraadadministraties en werkzaamheden voor de invordering en de betaling van facturen (dit is de debiteurenen crediteurenadministratie). Ook houd je je bezig met voorbereidende werkzaamheden op het gebied van de jaarafsluiting, het opstellen van aangiftes omzetbelasting, of het verwerken van salarissen.

Verder leren?

Met het niveau 3 diploma kun je doorstuderen voor het niveau 4 diploma. Als je je niveau 4 diploma hebt gehaald kun je doorstuderen aan het hbo, bijvoorbeeld hbo- Bedrijfseconomie, hbo-Management, Economie en Recht (MER), hbo-Accountancy of hbo-SPD/ Bedrijfsadministratie.

Toelatingseisen

Afhankelijk van je ambitie en vooropleiding kies je voor de niveau 3 of 4 opleiding. Wil je doorstuderen aan het hbo en heb jij een vmbo-diploma Kb/G/T-leerweg, dan kun je kiezen voor de niveau 4 opleiding. Ga jij na je studie liever direct aan de slag als vakman of –vrouw of weet je nog niet zeker of je wilt doorstuderen? En heb je een vmbodiploma Kb? Dan is de opleiding op niveau 3 waarschijnlijk geschikter voor jou. Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure. Als je kiest voor de opleiding op niveau 4 en tijdens je studie blijkt dat de niveau 3 opleiding beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen. Ook is het mogelijk om van de niveau 3 opleiding in te stromen in de niveau 4 opleiding als blijkt dat je deze verzwaring aankunt. Voor de opleidingen op beide niveaus geldt dat de vakken Wiskunde en Economie in je vooropleiding verplicht zijn. Voor de opleiding op niveau 3 geldt bovendien dat een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 ook volstaat. Studenten die het diploma Administratief medewerker hebben behaald, zijn zonder meer toelaatbaar tot de niveau 3 opleiding.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's