Gastheer/-vrouw

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2

Over deze opleiding

Contact met mensen en tevreden gasten, daar draait het voor jou om als gastheer/-vrouw. Een dienstverlenende instelling is de reden waarom je voor dit vak kiest. Jij bent degene die grotendeels verantwoordelijk is voor het prettige verblijf van de gasten in het bedrijf waar je werkt. Met deze studie leren we je wat er allemaal bij komt kijken om uit te groeien tot een goede medewerker in de horeca.

Deze opleiding bieden we aan via de BOL en de BBL-leerweg. Via de BOL ga je de gehele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stages. Als je liever niet de gehele week naar school gaat, dan is de BBL-leerweg een mogelijkheid. Bij de BBL kom je één dag in de week naar school en de overige vier dagen werk je bij een erkend leerbedrijf.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als medewerker bediening/café-bar houd je je bezig met het voorbereiden en bedrijfsklaar maken van het bedrijf, met gastvrijheid, en help je bij de ontvangst en opslag van geleverde goederen. Tenslotte voer je afrondende werkzaamheden uit, zoals schoonmaakwerkzaamheden en het afsluiten van de kassa. Je kunt gaan werken in een hotel, een restaurant, bistro, eetcafé of een cateringbedrijf.

Verder leren?

Met je niveau 2 diploma kun je aan de slag in de Horecawereld. Binnen deze branche kun je je eventueel nog verder ontwikkelen. Zo kun je via het behalen van een certificaat Sociale Hygiëne eventueel denken aan het opzetten van je eigen Horecabedrijf. Of misschien wil je naar aanleiding van het werken in de Horeca een cursus leermeester volgen om toekomstige medewerkers te begeleiden. Ook kun je met dit diploma verder leren op niveau 3, bijvoorbeeld voor Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw.

Toelatingseisen

Voor de BOL en BBL opleiding ben je van harte welkom met minimaal een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg. Als je een Entree / AKA opleiding hebt en je mag uitstromen naar een mbo 2 opleiding, dan kun je je ook aanmelden voor deze opleiding.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's