Junior Accountmanager

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4

Over deze opleiding

Als junior accountmanager ben je de verbinding tussen de klant / account en je bedrijf. Je bent dus veel op pad. Je kunt gemakkelijk contacten leggen en onderhouden, je bent commercieel en kunt goed luisteren. Je leeft je in in de wensen van de klant, denkt mee over oplossingen voor problemen en je levert zoveel mogelijk maatwerk. Je bent representatief en je kunt goed onderhandelen. Je weet hoe je klanten enthousiast maakt voor een product of dienst.

Deze opleiding wordt aangeboden in de BOL. Als je leren leuk vindt en houdt van de regelmaat van school, dan is deze studie wat voor jou. Je doet veel praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de dagopleiding toch heel praktijkgericht. Bij MBO College Almere maakt deze opleiding deel uit van de Brede Handelsopleiding. In het eerste jaar volg je generieke en beroepsgerichte basisvakken en maak je kennis met de groot- en detailhandel.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Je onderhoudt contacten met accounts. Dat zijn grote en belangrijke klanten van het bedrijf waarvoor je werkt. Je probeert de contacten ook uit te bouwen. Je hebt telefonisch contact met je klanten, maar je gaat er ook vaak op bezoek. Je informeert hen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diensten of producten die jouw bedrijf verkoopt. Dat doe je bijvoorbeeld in een presentatie. Je onderzoekt welke producten of diensten goed bij jouw klant passen. Als de klant interesse heeft in een bepaald product, dan stel je een offerte (prijsopgave) op. Je onderhandelt met je klant tot jullie het eens zijn. Als het product is geleverd, controleer je of het voldoet aan de wensen van de klant. Ook werk je in een team met collega’s plannen uit voor het bewerken van accounts (grote klanten). Je bedenkt manieren om de omzet en het marktaandeel van je bedrijf te vergroten.

Verder leren?

Met dit diploma op zak kun je verder leren op het hbo,bijvoorbeeld met de opleiding hbo-Accountmanager, hbo-Commerciële Economie, hbo-Marketing & Communicatie, hbo-Retail Management of hbo-Small Business.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, waarbij het vak economie of wiskunde verplicht is. Het overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 volstaat ook. Je kunt ook instromen als je het diploma Commercieel medewerker binnendienst 3 hebt behaald. Een intakegesprek of toets kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure. Als je kiest voor deze opleiding en tijdens je studie blijkt dat de niveau 3 opleiding Commercieel medewerker binnendienst beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen. Welke opleiding zou je hierna kunnen doen? Met dit diploma op zak kun je verder leren op het hbo,bijvoorbeeld met de opleiding hbo-Accountmanager, hbo-Commerciële Economie, hbo-Marketing & Communicatie, hbo-Retail Management of hbo-Small Business.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's