Samenvatting
Almere
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2

Over deze opleiding

Als je op televisie vaak naar kookprogramma’s kijkt en graag voor vrienden maaltijden bereidt zal deze opleiding je zeker aanspreken. Wie dus, bij wijze van spreken, met de koksmuts op geboren is, blijft er vaak voor altijd aan verknocht. Wij leren je van je talent je beroep te maken. Iets voor jou? Ga dan voor deze opleiding. Je wordt opgeleid tot Kok op niveau 2. Je kunt daarmee in de keuken werken van een hotel of van eetgelegenheden als restaurants, bistro’s, eetcafé’s of bij cateringbedrijven.

Voor de BOL en BBL opleiding ben je van harte welkom met minimaal een vmbo diploma basisberoepsgerichte leerweg. Als je een Entree / AKA opleiding hebt en je mag uitstromen naar een mbo2 opleiding, dan kun je je ook aanmelden voor deze opleiding.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als kok plan je de dagelijkse werkzaamheden in de keuken. Je bereidt gerechten en werkt ze af voor de uitgifte. Natuurlijk zorg je er ook voor dat de werkomgeving schoon en ordelijk is, zodat je hygiënisch kunt werken. Daarnaast zorg je ervoor dat de benodigde ingrediënten op voorraad zijn. Bij ontvangst van goederen moet je die natuurlijk nauwkeurig controleren. Vaak werk je in teamverband. Wat leer ik je? Als kok heb je uitgebreide kennis van allerlei gerechten en bereidingswijzen en technieken. Je kent het verschil tussen trancheren en blancheren en je weet een bechamelsaus van een hollandaisesaus te onderscheiden. Onder leiding van een chef hebben de meeste werkzaamheden in de keuken geen geheimen meer voor je. Je leert ook hoe je ordelijk en op hygiënische wijze gerechten bereidt en hoe deze worden afgewerkt voordat ze worden opgediend.

Verder leren?

Met je niveau 2 diploma kun je aan de slag in de Horecawereld. Binnen deze branche kun je je eventueel nog verder ontwikkelen. Zo kun je via het behalen van een certificaat Sociale Hygiëne eventueel denken aan het opzetten van je eigen Horecabedrijf. Of misschien wil je naar aanleiding van het werken in de Horeca een cursus leermeester volgen om toekomstige medewerkers te begeleiden.

Ook kun je met dit diploma verder leren op niveau 3, bijvoorbeeld voor Zelfstandig werkend kok.

Toelatingseisen

Voor de basisberoepsopleiding (BOL) gelden geen toelatingseisen als er geen assistent-opleiding is die opleidt voor hetzelfde beroep.

Voor de basisberoepsopleiding (BBL) gelden geen toelatingseisen als er geen assistent-opleiding is die opleidt voor hetzelfde beroep. Voor deze leer-/werkvariant is het noodzakelijk dat je voor minimaal 21 uur per week een praktijkovereenkomst hebt in een erkend leerwerkbedrijf.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's