Lezen en schrijven (voor anderstaligen)

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere, Lelystad
De cursus duurt maximaal 40 weken
   
Cursussen & Trainingen
Nederlands

Over deze opleiding

De Nederlandse taal kan behoorlijk lastig zijn. Want schrijf je nu 'de huis' of is het toch 'het huis'? En eindigt dat werkwoord nu op een -t of op -dt? Deze taalregels leveren behoorlijk wat problemen op als het Nederlands niet je moedertaal is. Bij de mbo-opleiding Lezen en Schrijven (voor anderstaligen) van het ROC van Flevoland krijg je antwoord op al jouw taalvragen!

Hoe ziet de cursus Lezen en Schrijven (voor anderstaligen) eruit?

De mbo-opleiding Lezen en Schrijven duurt maximaal 40 weken. Maar hoelang deze cursus precies duurt, is afhankelijk van je niveau en wensen. De lessen van het ROCvF zijn deels klassikaal. Daarnaast is er volop ruimte voor jouw persoonlijke vragen. Zo kun je jouw taalkennis optimaal ontwikkelen.

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

Het doel van deze mbo-studie is om meer inzicht te krijgen in de Nederlandse taal. Je vergroot je woordenschat, oefent met spelling en je krijgt les in grammatica. Daarnaast geven de docenten van het ROC van Flevoland je extra tips zodat je nóg sneller en gemakkelijker een tekst kunt lezen of een paar zinnen kunt schrijven.

Diploma

Bewijs van deelname

Studenten van het ROCvF ontvangen aan het eind van deze cursus een bewijs van deelname.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Is Nederlands niet je moedertaal? En wil je je na de inburgeringscursus graag nog wat meer verdiepen in de Nederlandse taal? Dan is de cursus Lezen en Schrijven (voor anderstaligen) speciaal voor jou bedoeld. Om je in te kunnen schrijven bij het ROCvF moet je wel minimaal 18 jaar oud zijn.

Krijg jij al zin om de lessen aan het ROC van Flevoland te volgen? Vul gewoon het aanvraagformulier in en je krijgt snel meer informatie toegestuurd!

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's