Lezen en schrijven (voor Nederlanders)

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere, Lelystad
1 jaar, waarbij je wekelijks 1of 2 dagdelen les ontvangt, afhankelijk van je niv...
   
Cursussen & Trainingen
Nederlands

Over deze opleiding

Als je moeite hebt met lezen en schrijven, levert dat al snel problemen op. Een krantenartikel lezen is een hele opgave, en ook een e-mail schrijven doe je liever niet. Breng je hier graag verandering in? Start dan met de mbo-cursus Lezen en Schrijven (voor Nederlanders) van het ROC van Flevoland!

Hoe ziet de opleiding Lezen en Schrijven (voor Nederlanders) eruit?

Het ROCvF leert je in één jaar tijd om beter te lezen en schrijven. Afhankelijk van je niveau, krijg je wekelijks één of twee dagdelen les. De lessen die je volgt, worden klassikaal gegeven. Samen met je medestudenten oefen je met woorden, grammatica en teksten. Daarnaast is er veel aandacht voor je persoonlijke vragen. Op deze manier haal je bij deze mbo-cursus het beste uit jezelf.

Wat leer je bij het ROC van Flevoland?

Deze mbo-opleiding van het ROCvF is speciaal ontwikkeld voor Nederlandstaligen. Tijdens de lessen krijg je meer inzicht in de taalregels. Zo leer je hoe je woorden moet spellen én je verdiept je in de grammatica. Ook krijg je volop tips van de docenten van het ROC van Flevoland. Deze tips helpen je om sneller en gemakkelijker te kunnen lezen en schrijven.

Diploma

Bewijs van deelname

Heb je de mbo-cursus Lezen en Schrijven (voor Nederlanders) met succes afgerond? Dan ontvang je van het ROCvF een bewijs van deelname.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Deze opleiding van het ROC van Flevoland is bedoeld voor iedere Nederlander die moeite heeft met lezen en schrijven. Je hebt dus geen speciale vooropleiding nodig. Wel is het de bedoeling dat je 18 jaar of ouder bent.

Krijg jij al zin om de lessen van het ROCvF te volgen? Vraag dan direct meer informatie aan over de opleiding Lezen en Schrijven (voor Nederlanders).

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's