Logistiek Teamleider (+Vakroute 2/3)

ROC van Flevoland
Samenvatting
Almere
2 tot 3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3

Over deze opleiding

Een goede logistiek is ontzettend belangrijk voor bedrijven. Met deze studie leer je hoe het logistieke proces wordt uitgevoerd. Je wordt opgeleid voor een baan met veel verantwoordelijkheid, de opleiding biedt je veel uitdagingen op dat gebied. Je gaat een team van logistiek medewerkers aansturen.

Als je leren leuk vindt en je houdt van de regelmaat van school, dan is de BOL wat voor jou. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de BOL heel praktijkgericht. Op school werken we veel met computerprogramma’s waarmee je de opdrachten ontvangt en uitwerkt.

Je krijgt begeleiding van de docenten en een coach. Tijdens de stages word je begeleid door een praktijkopleider van het leerbedrijf. Als je liever niet de hele week naar school gaat, dan is de BBL jouw keuze. Je kiest voor een studie en voor werken. Daar heb je een praktijkovereenkomst voor nodig. Je valt dan onder een cao en je krijgt salaris. De school helpt je bij het vinden van een erkend leerbedrijf. Eén dag per week krijg je op school theorie.

We bieden deze opleiding ook aan als Vakroute 2/3. Het accent van de opleiding via deze route ligt op praktijkgericht onderwijs. Afhankelijk van je vooropleiding kies je voor de Vakroute of de reguliere opleiding.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als logistiek teamleider ben je degene die in een distributiecentrum de werkzaamheden op de werkvloer coördineert. Tegelijkertijd ben je de man of vrouw die achter het bureau zaken regelt. Je plant en verdeelt het werk over de medewerkers. Ook controleer je de uitgevoerde werkzaamheden en je houdt in de gaten of het werk veilig wordt uitgevoerd zonder het milieu te schaden. Bij veel werkzaamheden maak je gebruik van computerprogramma’s.

Verder leren?

Met dit diploma op zak kan je verder leren op niveau 4, bijvoorbeeld voor Manager opslag en vervoer.

Toelatingseisen

Je bent welkom met een vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg of een diploma op mboniveau 2. Voor de BBL opleiding moet je bovendien een passende baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Wil je de Vakroute bij MBO College Almere volgen, dan ben je welkom met een niveau 2 diploma, bijvoorbeeld Logistiek medewerker.

ROC van Flevoland

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...


Lees meer over ROC van Flevoland

Contactgegevens ROC van Flevoland

ROC van Flevoland

Straat van Florida 1
1334PA Almere

 Bekijk telefoonnummer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's